ALBÜM, ÇORUM’UN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Çorum Vakfı yöneticileri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret ederek, adlarına yazılmış “Ünlülerle Çorum Türküleri” albümünü armağan ettiler.

Ziyarete Çorum Vakfı Başkanı İsmet Çenesiz, Vakıf Başkan Yardımcısı Mehmet Yolyapar, Vakıf Genel Sekreteri Osman Samsunlu, Ankara Şube Başkanı Alper Bilan katıldı.

Başkan Külcü albümün, Çorum’un kültürü açısından önemli bir çalışmadır. Çorum Belediyesi olarak kültürümüzü tanıtmak için gerek ses sanatlarına ilişkin gerekse kitaplar vasıtası ile bizlerde çalışmalar yapıyoruz. Kent Arşivi bünyesinde Çorum Belediyesi kültür yayını olarak 45 tane farklı konu ve alanlarda kitap basımı gerçekleştirdik. Ayrıca İlahi Anadolu Çorum İlahileri 1-2 ve Anadolu Bestekarları Hafız Recep Camcı albümü olmak üzere üç tane de sesli kültür  yayını mevcuttur diye söyledi.

Başkan Külcü, “ Çorum’a özgü ne varsa onları yaşatmak, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları açısından önemlidir. Çorum halk kültürünün geniş kitlelere ulaşmasında elimizden gelen çabayı harcama konusundaki duyarlılık gösteriyoruz” dedi.

Kategori : Haberler

: Word Dosyası Olarak İndir