47 Kadın Ressamdan 47 Eser

Belediyemiz “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle karma resim sergisi düzenledi. Kadın ressamların hazırladığı eserler, karma sergide buluştu.

Çorum’da kadın ressamların hazırladığı eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Belediyemizin düzenlediği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Resim Sergisi” Belediyemiz Sanat Müzesi ve Galerisi’nde açıldı. Sergide 37 kadın ressamın eserleri yer aldı.

Serginin açılışına Vali Vekili Tamer Orhan, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan ve sanatseverler katıldı.

Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan, serginin açılışında yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nin yılın sanat galerisi ödülü aldığını açıkladı. Candan, “Dün akşam Ankara’da Türkiye’de yılın sanat galerisi ödülünü aldık. Bunda emeği geçen tüm ressamlarımızı tebrik ediyoruz.” dedi. Candan, Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nin tüm sanatçıların ve sanatseverlerin hizmetinde olacağını belirtti.

Başkan Yardımcımız Turhan Candan’ın konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Ardından davetliler sergiyi gezerek eserleri inceledi. 10 gün boyunca açık kalacak olan karma sergide 47 kadın sanatçının eseri bulunuyor.

08 Mart 2022