Belediyemizin “Sürgündeki Hanedan” Konferansına Yoğun İlgi

Mayıs ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Belediyemizin davetlisi olarak Çorum’a gelen Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci,  Osmanlı hanedanının sürgüne gönderilişini konu alan “Sürgündeki Hanedan” konulu konferansıyla Çorumlulara hitap etti.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konferans Çorum Web TV’den canlı olarak yayınlandı. Konferansta konuşan Prof. Dr. Ekinci, hanedan üyelerinin nasıl sürgüne gönderildiğini ve sürgün yıllarında çektikleri sıkıntıları anlattı. Yaklaşık 1,5 saat süren konferansın son bölümünde Prof. Dr. Ekinci katılımcıların kendisine yönelttiği sorulara tek tek cevap verdi.

Konferansın sonunda Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ekinci’ye çiçek ve hediye takdim etti.

16 Mayıs 2022