Çevre Haftası”Sıfır Atık” temasıyla kutlanacak

Türkiye Çevre Haftası, Çorum’da dolu dolu etkinliklerle kutlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “Türkiye Çevre Haftası” olarak belirlenen 1-7 Haziran tarihleri arasında Belediyemiz de çevrenin korunmasıve çevre bilincinin topluma yayılması amacıyla “Sıfır Atık” temasıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirecek.

Temiz bir dünya ve temiz bir çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan biri olduğunu belirten Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bu kapsamda çevreye zarar verebilecek tüm atıkları 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizde topluyoruz. Ayrıca geçtiğimiz aylarda mücavir alan sınırları içerisine yerleştirdiğimiz giysi toplama kumbaralarımızla da ekonomiye büyük katkı sağlıyoruz.” dedi.

Türkiye Çevre Haftası kapsamında 4 Haziran Cumartesi günü Kadeş Barış Meydanı’nda, 6 Haziran Pazartesi günü de 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde etkinlikler düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Aşgın “1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası’nda‘Atıktan Sanata’sergisi, Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinindefile gösterisi, Hafif Müzik Orkestrası’nın“Sıfır Atık” konseri, atık pil toplama kampanyası ödül töreni, bitkisel atık yağlardan doğal sabun yapımı workshop uygulaması, Çorum Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün‘Teneke Adamın Maceraları 2’ isimlitiyatro oyunu, çocuklar için ‘Doğanın Rengi’ isimliel boyama duvarı etkinliği veçocuklar için workshop etkinlikleri yer alacak.”dedi.

Atığını getir, hediyeni götür

Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında etkinliklere katılacaklar içerisinde atık getirenlere çeşitli hediyeler vereceklerini ifade etti.

BaşkanAşgın, 4 Haziran Cumartesi günü Kadeş Barış Meydanı’nda ve 6 Haziran Pazartesi günü 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklere katılacakların yanlarında plastik, cam, metal, elektronik atık, atık pil veya 1 litre bitkisel atık yağ getirmeleri halinde çiçek dikim seti,bez çanta ile tohum kalem hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

02 Haziran 2022