Engelli Öğrenciler Atölye Etkinliklerini Sergiledi

Çorum’da 10-16 Mayıs Engeliler Haftası etkinliklerle kutlanıyor. Engelli öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı atölye sergisi, Kadeş Barış Meydanı’nda açıldı.

10-16 Mayıs Engeliler Haftası nedeniyle Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve engelli derneklerinin işbirliğinde atölye etkinlikleri gerçekleştirildi. Sergide Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezi, İl Müftülüğü ve engelli dernekleri tarafından açılan stantta, engellilerin atölye çalışmaları sergilendi.  Serginin açılış törenine Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan da katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan programda engelli öğrenciler tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ve konserin ardından Buhara Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı defile gösterisi sunuldu.

Programda görme engelli Mustafa Çalışkan ve Dursun Çalışkan, Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim okudu.

11 Mayıs 2022