25°C kapalı

Başvuru Bitiş Tarihi                            : 20 Mayıs 2024

Sonuç Bildirim Tarihi                          : 30 Mayıs 2024

Ödül Töreni Tarihi                              : 05 Haziran 2024

Başvuru Adresi                                  : Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri

A M A C I

1 litre bitkisel atık yağ 1 Milyon Litre kullanılabilir temiz suyu kirletmektedir. Küresel ısınma, su kalitesinin bozulması, toprak kirliliği gibi çevre sorunlarına neden olan ve çoğunlukla mutfaklarda kanalizasyona atılan bitkisel atık yağların çevreye zararını azaltmak, çevre bilincini yaygınlaştırmak ve kadınların toplum sağlığını korumadaki rolüne dikkat çekmek amacıyla “Kadınlar Geleceği Düşünüyor, Bitkisel Atık Yağlar Dönüşüyor” sloganıyla Çorum il merkezinde ikamet eden kadınlar arası  “Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması” düzenlenmektedir.

YARIŞMA KATEGORİSİ

Bitkisel Atık Yağ

YARIŞMANIN KAPSAMI VE KOŞULLARI

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Yarışmaya; Çorum il merkezinde ikamet eden 18 yaşı üstü kadınlar katılabileceklerdir.

Yarışma  kapsamında  toplanacak  olan  atıklar  kullanım  süresi  bitmiş,  atık  haline  gelmiş evlerden kaynaklı bitkisel yağlar olmalıdır.

Kullanım süresi dolan ve atık haline gelmiş etrafınızdaki evlerden temin ettiğiniz bitkisel atık yağların insan ve çevre sağlığının korunması amacıyla cildiniz ile doğrudan temas etmeyecek şekilde pet şişelerde, plastik kaplarda biriktirerek son katılım tarihinden önce katılımcıya en yakın Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ne teslim edilecektir.

Atık yağlar teslim edilirken başvuru formu doldurulacak, kayıt numarasına göre atık yağlar tartılarak teslim alınacaktır.

Toplama bidonlarının içinde farklı bir madde olduğu tespit edilirse değerlendirilme dışında bırakılacaktır.

YARIŞMA SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ve DUYURUSU:

Yarışma sonuçları basın yoluyla ve www.corum.bel.tr adresinden, Çorum Belediyesi kurumsal sosyal medya hesaplarından ve basın yoluyla duyurulacaktır. Dereceye giren katılımcılara ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Gününde düzenlenecek törende takdim edilecektir.

ÖDÜLLER:

En çok atık yağı getiren 3 yarışmacı tespit edilerek 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ödülleri teslim edilecektir.

Birincilik Ödülü                     : Airfryer

İkincilik Ödülü                       : Organik Kompost Yapım Seti

Üçüncülük Ödülü                   : Güneş Enerjili Powerbank

YARIŞMA KAPSAMINDA BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA NOKTALARI

Akkent Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Akkent Mahallesi)

Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Bahçelievler Mahallesi)

Buhara Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Buharaevler Mahallesi)

İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Ulukavak Mahallesi)

Melikgazi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Bahçelievler Mahallesi)

Mimar Sinan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Mimar Sinan Mahallesi)

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Gülabibey Mahallesi)

Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (Kale Mahallesi)

YARIŞMA SEKTERYASI - İLETİŞİM:

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Temizlik İşleri Müdürlüğü

Tel: 0364 333 11 99 Dahili: 2217 -2216

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü –Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri

Tel: 0 364 201 00 10

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI KAPSAMINDA YAPILACAK İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK BİLİNÇLENDİRME SEMİNER TARİHLERİ
TARİH 10:00-11:00  SEMİNERİN YAPILACAĞI MERKEZ 13:30-14:30 SEMİNERİN YAPILACAĞI MERKEZ
2 Ocak 2024 Salı AKKENT KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ BAHÇELİEVLER KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ
3 Ocak 2024 Çarşamba BUHARA KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ  MELİKGAZİ KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ
4 Ocak 2024 Perşembe ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ VELİPAŞA KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ
9 Ocak 2024 Salı MİMARSİNAN KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ
10 Ocak 2024 Çarşamba İKBAL KADIN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ

"Kadınlar Geleceği Düşünüyor Bitkisel Atık Yağlar Dönüşüyor" Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında atık yağların Çevreye Etkileri ve Geri Dönüşümü Hususunda Kadınların Farkındalığını Ölçme Anketidir.

Ankete katılımınız çevre için büyük önem arz etmektedir. Çevreye duyarlılığı artırmak için ankete katılım sonrası linki çevrenizde kişiler ile paylaşarak bilinçlenmelerini sağlayabilirsiniz.

Ankete katılım için tıklayınız.

İlgili Müdürlük

Temizlik İşleri Müdürlüğü