18°C kapalı

18°C kapalı

Çoraklık Mahallesi, 4801 ada, 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği

29 Şubat 2024 Perşembe

Çoraklık Mahallesi, 4801 ada, 1 nolu parselin Taks, Kaks, Yençok ve plan fonksiyonunda bir değişiklik yapılmadan plan notlarında bulunan;
     “ * 1000 m2 büyüklükteki parselde bir ailenin yaşamasına elverişli bir birim konut yapılabilir. Dış bağlantı yapılarak veya başka bir şekilde fazla konut kullanım oluşturulamaz, kat irtifakı/mülkiyeti kurulamaz.
      “ * Ancak parsellerin tek ada tek parsel oluşacak şekilde tevhit edilmesi (birleştirilmesi) durumunda site tarzı yapılaşmalara müsaade edilir. tek ada/parsel şeklinde oluşan parseller üzerinde apartman tarzı yapılaşmaya (dikey kat irtifakı/mülkiyeti) izin verilmeyecek olup yatay (yaygın) kat irtifakı/mülkiyeti kurularak bir parsel üzerinde birden fazla yapılaşmaya izin verilir ancak her bir bağımsız bölüm (bina) arası mesafe min. 10.00 metre olacaktır. parsel üzerindeki bağımsız bölüm sayısı her 1000m² için max. 1 adet olarak belirlenecektir. ayrıca site tarzı yapılaşmalarda parsel büyüklüğünün min. her 40 m² sine 1 ağaç hesabı oluşacak şekilde ağaç dikilecektir. site tarzı yapılaşmalarda her bir bağımsız bölüm için 1 araç olacak şekilde otopark ihtiyacı belirlenecek ve otopark ihtiyaçları parsel içerisinde karşılanacaktır.” Hükümlerin kaldırıldığı ve yerine;

“ * Site tarzı yapılaşmalara müsaade edilir. Parseller üzerinde apartman tarzı yapılaşmaya (Dikey kat İrtifakı/Mülkiyeti) izin verilmeyecek olup yatay (yaygın) Kat İrtifakı/Mülkiyeti kurularak bir parsel üzerinde birden fazla yapılaşmaya izin verilir. İki bina arası mesafe minimum 10.00 metre’dir. Parsel üzerindeki bağımsız bölüm sayısı her 800 m² için max. 1 adet olarak belirlenecektir.” Hükmü ile “Belirtilmeyen diğer hususlarda 04.04.2017 tarih 67 sayılı Belediye Meclis Kararına uyulacaktır.” hükmünün eklenmesi şeklinde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı (UİP:191034402) değişikliği teklifi, 3194 sayılı imar kanununun 8/b maddesi gereğince, Meclisce 07.11.2023 tarihli 167 sayılı BMK ile onaylanmıştır.
Onaylı İmar planları 26.02.2024 tarihinden itibaren bir ay süre ile Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 3. Kat ilan panosunda  askı-ilana çıkartılmıştır.
 Meclis kararı için TIKLAYINIZ

İlgili Müdürlük

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

Kunduzhan Mahallesi, Farabi Caddesi, No: 22, Çorum Belediyesi Hizmet Binası B Blok, Kat: 3