16°C az bulutlu

16°C az bulutlu

Belediyeden “Yatırım ve Hizmet” Odaklı Bütçe

1 Kasım 2022 Salı

Çorum Belediye’nin 2023 yılı tahmini bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Buna göre belediye 2023 yılında 2 milyar 23 milyon lira harcayacak 1 milyar 970 milyon lira da gelir elde edecek. Finansman bütçesiyle de gelir kalemleri 2 milyar 23 milyon liraya tamamlanacak.

Çorum Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı, Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme alınan maddeler oylanarak karara bağlandı.

İmar planı değişikliklerinin ağırlıklı olarak yer aldığı toplantıda 2023 yılı tahmini bütçesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Havale edilen bütçeye göre Çorum Belediyesi, 2023 yılında 2 milyar 23 milyon liralık harcama yapmayı öngörüyor. Yine 1 milyar 970 milyon lira gelir elde etmeyi hedefleyen belediye, 96 milyon liralık kredi kullanımıyla birlikte de bütçesini 2 milyar 23 milyon liraya çıkaracak.

MERKEZİ İDAREDEN 960 MİLYON LİRA

2023 yılında belediye, bütçe gelirinin büyük çoğunluğunu 978 milyon lirayla “diğer gelirler” adı verilen kalemden elde edecek. Diğer gelirler adı verilen bütçede 960 milyon lirayla aslan payını Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden Alınan Pay oluşturacak.

Yine Çorum Belediyesi bir diğer gelir kalemi olarak “sermaye gelirleri” kalemini belirledi. Bu kalemde yıl içerisinde yapılacak arsa satışlarından 537 milyon liralık gelir hedefleniyor.

BÜTÇENİN YÜZDE 76’SI PERFORMANS PROGRAMINA TANIMLI

Çorum Belediyesinin 2023 yılı bütçesinin yüzde 76’sı (1 milyar 534 milyon 419 bin lira) performans programına tanımlı durumda. Performans programına tamamlanan bütçeden 301 milyon lirası toplum düzeni ve sağlık hizmetlerine; 277 milyon lirası kurumsal kaynak yönetimine; 262 milyon lirası ulaşım hizmetlerine; 212 milyon lirası kültür, sanat ve turizm hizmetlerine; 209 milyon lirası çevre yönetimi ve yeşil alan hizmetlerine 58 milyon lirası imar yönetimi hizmetlerine; 6 milyon lirası da afet ve acil durum hizmetlerine harcanacak.

Foto Galeri

Belediyeden “Yatırım ve Hizmet” Odaklı Bütçe Belediyeden “Yatırım ve Hizmet” Odaklı Bütçe Belediyeden “Yatırım ve Hizmet” Odaklı Bütçe