15°C kapalı

15°C kapalı

BUHARA KÜLTÜR MERKEZİ, ÇORUM’A HİZMET VERECEK

2 Ağustos 2012 Perşembe

Belediyemiz, sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Belediye, Buhara Kültür ve Gençlik Merkezi ile birçok belediyenin de rüyasını süsleyen bir çalışmayı gerçekleştirmiş olacak.

Geçtiğimiz hafta Necip Fazıl Gençlik Merkezi`ni düzenlenen törenle hizmete açan Çorum Belediyesi, Buharaevler Mahallesi`nde yapılacak olan Kültür ve Gençlik Merkezi`nin ihalesini de gerçekleştirdi. 11 milyon 983 bin TL yaklaşık maliyetle çıkılan ihaleye 10 firma katıldı. Yapılan incelemeler sonucu ihaleyi alan firma önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla hep örnek alınan bir belediye olduğunu söyleyerek, Buhara Kültür ve Gençlik Merkezi ile de bu çalışmaların taçlanacağını vurguladı. Kadın Kültür Merkezi, Aile Eğitim Merkezi ve Necip Fazıl Gençlik Merkezi`nin açılması ile gençlere, kadınlara ve çocuklara yönelik çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Külcü, Buharaevler Mahallesi`ne yapılacak olan merkezin Çorum ölçeğinde hiçbir belediyenin hayal dahi edemeyeceği güzellikte ve konforda olacağının altını çizdi. Merkezin içerisinde kadınlara yönelik kültür merkezi, zihinsel engelli bireylere yönelik özel eğitim merkezinin olacağını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Buhara Kültür ve Gençlik Merkezimizde gençlere yönelik eğitim, sosyal ve spor ihtiyaçlarını karşılayacak bölümler, 220 seyirci kapasiteli basketbol sahası, 4 hatlı bowling salonu, 274 koltuklu çok amaçlı salon ve 410 m2 sentetik buz pateni, yüzme havuzları bulunacak. Son derece modern bir şekilde inşa edilecek olan merkezimiz tüm Çorumluların hizmetinde olacak”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi`nde yapılacak yolan Buhara Kültür ve Gençlik Merkezi`nin Çorum`da ilklerin de merkezi olacağını söyledi. İhalesi yapılan merkezde Çorum`da ilk kez Buz Pateni Pisti kurulacağını söyleyen Başkan Külcü, “Sentetik Buz Pateni pisti 410 m2`lik bir alanda hizmet verecek. Merkeze gelen hanım kardeşlerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız bu hizmetlerden istifade edebilecek. Sadece büyük şehirlerde bulunan buz pisti artık Çorumlu hemşehrilerimize de hizmet verecek.”; dedi.