13°C parçalı az bulutlu

13°C parçalı az bulutlu

Çorum Belediyesi’nin araçları Kastamonu’da yoğun mesaide

7 Temmuz 2022 Perşembe

Çorum Belediyesi’nin, Kastamonu’da hayatı normale döndürme çalışmalarına destek amacıyla gönderdiği araçlar Kastamonu Belediyesi koordinatörlüğünde bayram öncesi yoğun mesai yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde yoğun yağış sebebiyle sel ve taşkınların yaşandığı Kastamonu’da heyelan, çöken yollar, içme suyu ve elektrik hatlarında oluşan arızalar sebebiyle hayat durma noktasına gelmişti. Çorum Belediyesi, afetin hemen ardından bölgeye 3 araç göndererek mağduriyetin en aza indirilmesi ve hayatın normale dönmesi noktasında destekte bulunmuştu. Çorum Belediyesi’nin gönderdiği bir vidanjör, bir dozer ve bir greyder olmak üzere toplamda üç araç Kastamonu Belediyesi koordinatörlüğünde bayram öncesi yoğun mesai yapıyor.

Yollar açılıyor, su şebekeleri yenileniyor
Çorum Belediyesi’nin Kastamonu’ya destek amacıyla gönderdiği vidanjör su tahliye işlemleri yapıyor, dozer heyelan sonucu kullanılamaz hale gelen içme suyu hattının yenilenme işinde çalışıyor. Greyder, Pınarbaşı ilçesinde heyelan sonucu kapanan yolları temizleyerek ilçe ile Kastamonu arası karayolu bağlantısını tekrardan kullanıma açıyor.

Bayrama kadar yoğun mesai harcayacak araçlar bayram sebebiyle çalışmalara verilecek 2 gün aranın ardından 11 Temmuz 2022 Pazartesi Kurban Bayramının 3. Günü çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

Foto Galeri