9°C kapalı

9°C kapalı

Lavanta bahçesinde ilk hasat

31 Temmuz 2023 Pazartesi

Çorum Belediyesi tarafından Çomar Barajı yanında oluşturulan Lavanta Bahçesi’nde mevsimsel şartlar nedeniyle solan lavanta çiçeklerinin hasadı yapıldı. Elde edilen lavanta çiçekleri, Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezlerinde üretime kazandırılacak.

Eylül ayında yeniden çiçek açacak

Çorum Belediyesi olarak atıl durumda olan her noktaya sahip çıktıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Eskiden fidanlık olarak kullanılan ve uzun süredir de atıl vaziyetteki bu bölgede hayalini kurduğumuz ve projelendirdiğimiz Lavanta Bahçesi’nde ilk hasadı yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ziyaretçilerine muazzam bir görsel şölen sunan bahçemizde hasadını yaptığımız lavantaların Eylül ayında tekrar çiçek açmasını bekliyoruz. Tekrar çiçeklendiğinde yine hemşehrilerimizin ziyaretine açacağız.” dedi.

Türkiye’de örnek bir lavanta bahçesi

Atıl durumda bulunan bu alana Türkiye’de örnek bir lavanta bahçesini kazandırdıklarını ifade eden Başkan Aşgın, “Bu yıl dikimini yaptığımız lavantalarda çiçek açacak ve seneye adeta Çorum Barajıyla bitişmiş bir şekilde binlerce lavantayla hemşehrilerimizigörsel bir şölenle daha buluşturacağız” dedi.

Sabun ve araç kokusu elde edilecek

Başkan Aşgın, hasadı yapılan lavantalarınKadın Kültür Merkezlerinde sabun ve araç kokusu olarak değerlendirileceğini söyledi.Aşgın, Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Foto Galeri