14°C hafif yağmur

14°C hafif yağmur

Mimarsinan Mahallesi İçin Tarihi Adım

4 Aralık 2022 Pazar

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Başkan Aşgın, Mimar Sinan’da uygulanacak yeni imar planı hakkında detaylı bilgi verdi. Aşgın, Mimarsinan Mahallesi’ndeki dönüşüm için müjdeli haberler verdi.

Mimarsinan Mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediği imar düzenlemesiyle ilgili yaptıkları çalışmayı açıklayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni imar planıyla Mimarsinan Mahallesi’nin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Burada sürecin hızlı olması ve Mimar Sinan’ın modern bir mahalle olması için revizyon imar planı oluşturduklarını kaydeden Aşgın: “Buranın mevcut imar durumunu iyileştirirsek girişimci Çorumlu müteahhitlerin bir an önce buraya gireceğini, çok kısa süre içinde buranın modern bir alan olacağını düşündük, planladık. Mahallemizin 16 bin nüfusu var. Revizyon imar planı yaptığımız sınırlar içerisinde 7 bin 170 vatandaşımız yaşıyor.” dedi.

8 KATA ÇIKIYOR

Revizyon imar planıyla blok nizam 5 kat olan imar durumunu zemin dahil 8 kata çıkardıklarını açıklayan Başkan Aşgın  “Buradaki nüve evlerimizin imar durumunu ise 5 kata çıkarıyoruz. Müteahhitlerimiz buraya hemen girsin diye isterlerse alt kata işyeri yapabilecek. Bu bölge, Müteahhitlerin burada yapacağı dükkanlarla yeni ticaret merkezi olacak.” diye konuştu.

Foto Galeri