28°C kapalı

28°C kapalı

Ressamlar Çorum’a hayran kaldı

20 Temmuz 2022 Çarşamba

Hitit Fuar ve Festivali Kapsamında yapılacak “Sanat Çalıştayı” için Çorum’a gelen ünlü ressamlar yaptıkları kültür- tarih gezisinin ardından Çorum’a hayran kaldıklarını belirttiler.

Çorum merkezde tarihi ve kültürel öneme sahip Çorum Kalesi, Veli Paşa Hanı, Dikiciler Arastası, Ulu Cami, Çoruminia, Millet Bahçesi gibi yerleri ve ilçelerdeki tarihi ve kültürel öneme haiz yerleri gezen usta ressamlar günün sonunda Veli Paşa Konağında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’la bir araya geldi. Çorum’da tarihe ve kültürel değerlere verilen önem karşısında adeta şaşkına döndüklerini ifade eden ressamlar,  tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmasından dolayı Başkan Aşgın’a teşekkürlerini ilettiler.

“Çorum’u her yerde örnek göstereceğiz”

Çorum’da tarih ve kültürel değerler ağırlıklı geziler yapan ünlü ressamlar, Çorum Belediyesinin tarihi ve kültürel değerlere ne denli sahip çıktığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılmasının konusunda Çorum’un örnek teşkil etmesi için gittikleri her yerde Çorum’dan bahsedeceklerini dile getirdiler.

Çorum’un AK Parti Belediyeciliği ile çok güzel hizmetler aldığının altını çizen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tarihi ve kültürel değerlerin ayağa kaldırılması, Çorum’un bu anlamda hak ettiği değere kavuşması anlamında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Aşgın, “Şehirlerin ruhu vardır. Biz de bu ruhu tekrardan ayağa kaldırmak için her anın ne kadar önemli olduğunu bilerek sürekli bir gayret içerisindeyiz. Bu anlamda Çok önemli projeleri hayata geçirdik, birçok projenin de alt yapısını tamamlayarak startını verdik. En önemlilerinden bir tanesi tarihi Çorum Meydanı ve Kültür Yolu Projeleri. Onların da mevcut hallerini gördünüz ama bittiğinde çok daha güzel olacak ve şehrin tarihi, kültürel yönünü günümüze taşıyacak, şehre değer katacak işler olacaklar” dedi.

Çorum’da sanat çalıştayı yapacaklar

37. Hitit Fuar ve Festivali kapsamında Çorum’a gelen ünlü ressamların resimlerinden oluşan sergi 21 Temmuz Perşembe günü Saat: 17.00’de Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisinde açılacak.

Çorum’lu öğrenciler ve resim severler ünlü ressamlarla birlikte 2 gün sürecek sanat çalıştayı yapacak. Çalıştay kapsamında Çorum’un tarihi ve kültürel yerlerinde resimler yapılacak. Ardından ortaya çıkan eserler 23 Temmuz Cumartesi Günü Saat 11.00’de Veli Paşa Hanı’nda sergilenecek.

Foto Galeri