23°C parçalı bulutlu

Hizmet Rehberi

Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine Başvuru

Son güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı

Engelli Eğitim Merkezimizde; Engelli bireylere din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi veya başka fikir, ulusal, etnik köken ayrımı yapılmaksızın çeşitli alanlarda eğitimler vererek, onları kendilerine yeten, sağlıklı iletişim kurabilen, ülke ekonomisinde yerini almış ve topluma entegre edilmiş bireyler haline getirmek amacıyla hizmet vermektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular engelli bireyin kendisi, velisi yada vasisinin şahsen engelli eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden birisine gelerek yapması gerekmektedir. Çorum Belediyesi mücavir alan içerisinde en az %40 engelli raporu olan, zorunlu eğitimle ilişiği olmayan engelli vatandaşlarımız müracaat edebilirler. Kayıt sırasında engelli vatandaşın da bulunması gerekmektedir.

Başvuruda İstenen Belgeler/Bilgiler

Kayıt başvuru formu
Sağlık raporu
1 adet fotoğraf
Vasisi varsa vasi belgesi

Hizmetin Verilmesini Etkileyecek/Engelleyecek Durumlar

Engelli Vatandaşla ilgili bilgilerin eksik ya da yanlış verilmesinden dolayı doğru eğitim verilememesi
Engelli vatandaşın yakınlarının aşırı duyarlı ya da duyarsız şekilde davranmaları hizmeti engelleyen unsurlardır.

Şahsen Müracaat Yeri ve Adresi

Engelli Eğitim Merkezi (Ulukavak Mahallesi, Akpınar Caddesi, Ölçek 3. Sokak, No: 1)
Rehabilitasyon Merkezi (Buhara Kültür Merkezi – Perşembe Pazarı Yanı)

Başvuru Sonrası Hizmet Süresi

Gelen engelli vatandaş eğitim merkezlerimizden yararlanmak istediği sürece devam edebilmektedir. Eğitimler okulların açılması ile başlayıp temmuz sonu itibari ile bitmektedir.

İlgili Müdürlük

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü