Çözüm Merkezi

Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine Başvuru

Son güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar
Hizmetin Tanımı

Engelli Eğitim Merkezimizde; Engelli bireylere din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi veya başka fikir, ulusal, etnik köken ayrımı yapılmaksızın çeşitli alanlarda eğitimler vererek, onları kendilerine yeten, sağlıklı iletişim kurabilen, ülke ekonomisinde yerini almış ve topluma entegre edilmiş bireyler haline getirmek amacıyla hizmet vermektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular engelli bireyin kendisi, velisi yada vasisinin şahsen engelli eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden birisine gelerek yapması gerekmektedir. Çorum Belediyesi mücavir alan içerisinde en az %40 engelli raporu olan, zorunlu eğitimle ilişiği olmayan engelli vatandaşlarımız müracaat edebilirler. Kayıt sırasında engelli vatandaşın da bulunması gerekmektedir.

Başvuruda istenen belgeler
  • Kayıt başvuru formu
  • Sağlık raporu
  • 1 adet fotoğraf
  •  Vasisi varsa vasi belgesi
Hizmet sunumunu engelleyecek unsurlar
Engelli Vatandaşla ilgili bilgilerin eksik ya da yanlış verilmesinden dolayı doğru eğitim verilememesi
Engelli vatandaşın yakınlarının aşırı duyarlı ya da duyarsız şekilde davranmaları hizmeti engelleyen unsurlardır.
Şahsen Müracaat Yeri ve Adresi:
Engelli eğitim merkezi: Ulukavak mah. Akpınar cad. ölçek 3. Sok no:1
Rehabilitasyon Merkezi: Buhara Kültür Merkezi – Perşembe Pazarı yanı

Başvuru sonrası hizmet süresi
Gelen engelli vatandaş eğitim merkezlerimizden yararlanmak istediği sürece devam edebilmektedir. Eğitimler okulların açılması ile başlayıp temmuz sonu itibari ile bitmektedir.

İlgili Müdürlük

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü