8°C kapalı

8°C kapalı

100 MİLYON TL’LİK STADYUM PROJESİ

16 Ağustos 2011 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin yaptığı çalışmalarla ilgili gelinen son durum hakkında basına bilgi verdi. Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ankara`da yaptığı görüşmenin detaylarını açıklayan Külcü, “Geçen hafta başı itibariyle hazırlık çalışmalarını tamamen bitirdik. Geldiğimiz noktada 1949 yılında yapılan 8 bin kişilik Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadyumu yıkılarak yerine 15 bin kişilik kapalı bir stat inşa edilecek. Çorum`a özgü bir mimariyi de bünyesinde barındıracak bir stadyum yapılacak. Atatürk Spor Salonu`nun yerine 3 bin kişilik spor salonu inşa edilecek”; dedi.

Tahmini maliyetinin 100 milyon lira olarak belirlendiği proje kapsamında 2012 yılının ilk yarısında çevreyolu üzerinde tesislerin inşasına başlamak istediklerini belirten Külcü, “Muhtemelen gecikmeler de yaşanabilir.

Ancak inşaatın başlamasından 500 gün sonra stadyumun bitirileceğini öngörüyoruz. 2014 yılında tekrar halkın huzuruna çıkacağımız gün bu tesislerin bitmiş olmasını çok arzu ediyoruz”; diyerek, mevcut stat yeriyle ilgili iki adımlı bir imar planı değişikliği yapacaklarını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yapılan görüşmenin ardından spor kompleksi projesinde işin son kısmına gelindiğini ifade eden Külcü, “Şunu söylemek de çok iddialı söz söylemiş olmayız; Çorum Belediyesi tarihinin en büyük projesini gerçekleştirmiş olacağız. Tahmini maliyetinin 100 milyon lira olduğunu düşünüyoruz. Belediye olarak geçmiş dönemlerin tecrübelerinden istifade ediyoruz. Sonradan vazgeçeceğimiz çalışmayı kamuoyuna hazır gibi sunmuyoruz. Kamuoyuna yapılan erken açıklamalardan dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Her zaman işin olgunlaşmasını bekliyoruz”; diye konuştu.

Mevcut stat yeriyle ilgili iki adımlı bir imar planı değişikliği yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Birinci bölümünde alışveriş merkezi planlıyoruz. İkincisinde ise yüksek katlı binalar olacak. Binaların mümkün olduğu kadar taban aralığını da dar tutarak AVM ve konut bölgesi dışında olabildiğince geniş bir mekan kalsın. İşin nasıl yapılacağı üzerinde İmar Komisyonu ve teknik arkadaşlar çalışıyor. Bu bölge Çorum`un şuan ki en değerli gayrimenkulü. Orasını şehrin kalbi gibi görüyoruz ve en özenli, en itinalı şekliyle planlayacağız.”;