14°C kapalı

14°C kapalı

42 ENGELLİYE YARDIM ELİ

7 Haziran 2011 Salı

Çorum ve ilçelerdeki öğrenciler, topladıkları mavi kapaklarla engellilere 27 tekerlekli sandalye, 15 tane ise akülü araba kazandırdı.

Belediyemiz öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen plastik kapak toplama kampanyası kapsamında 48 tane engelli aracı dün düzenlenen törenle engelli ailelerine teslim edildi.

Törende Vali Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, AK Parti İl genel Meclis Üyesi Yurdanus Özzehinli, AK Parti Belediye Meclis ÜyeleriSeyhan Gülhan, Bedriye Çayır Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ün eşi Halime Gül ve diğer katılımcılar araçları ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Teslim töreni öncesinde bir konuşan Hatice Külcü, bu projeyle öğrencilere şefkat bilinci aşılamayı, farkındalık ve sorumluluk duygusu kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Bugünkü araç teslim töreninin, çocukların kendilerine ulaştırdığı on binlerce kapakla projenin amacına ulaştığının en büyü kanıtı olduğunu söyleyen Külcü, “Toplumsal duyarlılığa ivme kazandıracak bir projede daha sizlerle bir arada olduğumuz için büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum.

Geçtiğimiz ay 70 engelli kardeşimize akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtımı yapmıştık. Duygu dolu ve tarifsiz anlar yaşamıştık o gün. Okullarımızda başlattığımız “Mavi Kapak” projesinin sonucunda 42 adet aracımızı engelli kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz, ilköğretim çağındaki çocuklarımıza, bu projeyle şefkat bilinci aşılamayı, farkındalık ve sorumluluk duygusu kazandırmayı amaçladık.

Çocuklarımızın bize ulaştırdığı on binlerce kapak, projenin amacına ulaştığının en büyü kanıtı oldu.

Bu tarz etkinliklerin devam edeceğinin müjdesini sizlere gönül rahatlığıyla veriyorum. Çorum’da hiçbir engelli kardeşimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bugünden sonra da bize ulaşan engelli kardeşlerimize araç temin edeceğimizi buradan sizlere tekrar söylemek istiyorum. Başkanımızın da sıkça söylediği bir söz var: “insanı yaşat ki devlet yaşasın.” Bizim için, yaşayan bütün insanlar birdir ve eşit şartlarda yaşamayı hak ediyordur. Biz de bu şartları geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Bu tür etkinliklerimizin özünde, engelli kardeşlerimizle daha sağlıklı bir empati kurmak var değerli misafirler. Unutmayalım ki; hepimiz bir engelli adayıyız. Hayatın bize ne zaman ne getireceğini bilmiyoruz. Böyle düşündüğümüzde bu kardeşlerimizi çok daha iyi anlayacağımızı umuyorum. Sözlerimi sonlandırırken başta bu projeye sahip çıkan ve bizlere on binlerce “Mavi Kapak” gönderen sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum”; diye konuştu.