9°C parçalı az bulutlu

9°C parçalı az bulutlu

500 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTI

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Belediyemizin 16. Geleneksel Sünnet Şöleninde bu yıl 500 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Sabah saatlerinde şehir turu ile başlayan ve ardından Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle devam eden sünnet şöleninde sünnet olacak çocuklar gönüllerince eğlendi.

Şölene Vali Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ile çok sayıda davetli, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Sünnet şöleninde Diyarbakır`da terör örgütü PKK`nın yaptığı saldırıyı kınayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Geleneksel Sünnet Şöleninde böyle bir şöleni farklı bir atmosferde yapmak isterdik. Ancak teröristlerin istedikleri primi de vermeyeceğiz. Şölen sayesinde birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen ve 500 çocuğun erkekliğe ilk adımını attığı 16. Geleneksel Sünnet Şöleni’nde konuşan Külcü, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 13 askerin şehit olmasını hatırlatarak, terörü lanetlediklerini söyledi.

Çorum Belediyesi`nin yaz dolayısıyla başlattığı çalışmalara da değinen Külcü, ”Gazi Caddesi’nde yağmursuyu ve içme suyu şebekesi çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların ardından kaldırım çalışmalarımız başlayacak. Yakın zamanda Gazi, İnönü ve Bahabey Caddeleri’nde çöp konteynırları göremeyeceksiniz. Çünkü yer altı konteynırları ile çöplerimiz yere inecek. 2012 yılı başında çevreyolu üzerine Çorum’a yakışır yeni terminalimizin temelini atacağız. Kentimize bir kültür ve spor kompleksi kazandıracağız. Ankara’da, İzmir’de ne hizmet varsa Çorum’a da getireceğiz. Ev kadınlarımızın yararlanabileceği kurslar açmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın tatillerini değerlendirmeleri için şu an bir merkezimizde etkinliklerimiz devam ediyor. Bu merkezlerin sayısını arttıracağız. 10 farklı branşta hizmet veren belediyemizin spor tesislerinden bin kişi yararlanıyor”; şeklinde konuştu.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, “Acımız ne kadar büyük olursa olsun asla başımızı öne eğmeyeceğiz” dedi.

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel sünnet şölenine katılan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Diyarbakır ve Siirt’te güvenlik güçlerine yapılan hain saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. Uslu, her iki saldırının da demokrasiye, toplumsal huzura ve barışa yönelik gerçekleştirilen provakatif saldırılar olarak değerlendirdi.

Türkiye’nin tek bayrak ve vatan olma ülküsünden asla vazgeçmeyeceğini ve kimse ile de pazarlık masasına oturmayacaklarını vurgulayan Uslu, “Canımız yandı, ocağımız söndü ancak onurumuza, toprağımıza, bayrağımıza olan sevgimiz dimdik ayakta durmaya devam ediyor” dedi.

Mehter gösterileri ile başlayan şölende sahneye gelen Hacivat ve Karagöz tiplemeleri çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Şölende palyaço ve balon adamlarda çocukların arasına girerek çocuklarla eğlendi.

Sünnet şöleninde son olarak sahne alan ünlü sanatçı Latif Doğan programa renk kattı. Söylediği bir birinden güzel şarkılarla izleyenlerden tam not alan Latif Doğan Çorumluları mest etti. Şölenin ardından çocuklar gruplara ayrılarak polikliniklere götürülerek sünnet ettirildi.