12°C hafif yağmur

12°C hafif yağmur

‘DİNİMİZ SEVGİ VE MERHAMET DİNİDİR’

15 Nisan 2011 Cuma

İl Müftüsü Mehmet Aşık “Kutlu Doğum Haftası”; etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Mehmet Aşık, ziyarette Başkan Külcü`ye Hz. Peygamberin simgesi olan gül ve Kur`an-ı Kerim hediye etti.

Ziyarette konuşan Müftü Mehmet Aşık, 14 Nisan – 20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftasının bu yıl ana temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)`in Merhamet Eğitimi”; olarak belirlendiğini ifade ederek, sonyıllarda yaşanan olumsuz gelişmelerinin `merhamet`in ne kadar önemli bir kavram olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

Müftü Aşık daha sonra hafta kapsamında yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Diyanetin tüm programlarını takip ettiklerini dile getirerek, belediye olarak üzerlerine düşen desteği de verdiklerini belirtti.

“Hz. Peygamberin hayatını anlamak ve anlatmak zorundayız”; diyerek sözlerine devam eden Başkan Külcü, “Biz yöneticiler olarak bunu yapmamız lazım. Dinimiz merhamet ve sevgi dinidir. Sadece bir hafta değil hayat boyu Hz. Peygamberi anlamalı ve örnek almalıyız”; dedi.

Müftü Aşık ziyarette Çorum`da hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Camiler de konusunda uzman kişi veya akademisyenlere konferanslar verdireceklerini kaydeden Müftü Aşık, bunun yanında yine camilerde bilgisayarlı bölümler oluşturacaklarını ifade ederek, “Öğrencilerin derslerini internetten yapacakları sosyal mekanlar oluşturacağız”; şeklinde kaydetti.

Ziyarette İl Müftüsü Mehmet Aşık ile birlikte, Müftü Yardımcısı Tahir Kılıç, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Temsilcisi Mustafa Ersoy, Müftülük Din Hizmetleri Şefi Ahmet Arızı, Diyanet Sen Şube Başkanı Muammer Özcan, Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Mustafa Ünlü`de katıldı.