9°C kapalı

9°C kapalı

AB KATILIMI ÖNCESİ GÜL’E ZİYARET

6 Mayıs 2011 Cuma

Avrupa Birliği Katılım öncesi Mali Yardım Aracı ve İnsan kaynaklarının geliştirilmesi projesinde görev alan yabancı Teknik Yardım Ekibi Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz, burada yaptığı konuşmada AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeninin 2007 ve 2009 programları çerçevesinde seçilen 4 operasyondan birisi olan Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonun İŞKUR tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Operasyonun amacının kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmak, daha çok sayıda ve daha iyi işlere girişlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Zafer Eyvaz, kadınların işgücüne katılımlarını önleyen engelleri azaltmak amacıyla yerel düzeyde İŞKUR` u daha etkili kıldığını bildirdi.

Eyvaz, bu kapsamda seçilen dört pilot ilden birisinin Çorum olduğunu kaydederek, ” Projede görev alan Teknik Yardım Ekibi; operasyon faaliyetlerinin planlanması ve İlimiz hakkında bilgi sahibi olmak üzere ziyaretlerde bulunmaktadır”; dedi.

Belediyemize yapılan ziyarette İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz`la birlikte Anna VİDİNOVA, Amalia RİPEA, Şebnem ÖMEROĞLU, Carlo PENCO ve Hayati KÖRPE hazır bulundu.