14°C kapalı

14°C kapalı

Aday Memurların Temel Eğitim Semineri sona erdi.

13 Mart 2010 Cumartesi

Belediyemizin, geçtiğimiz aylarda bünyesine kattığı 49 aday memur için düzenlediği Temel Eğitim Semineri sona erdi. Belediye Konferans Salonu`nda 10 gün süren seminerin ardından sınava tabi tutulan aday memurlar, T.C Anayasası, Halkla İlişkiler, Yazışma Usulleri, Milli Güvenlik gibi temel alanlarda bilgilerini sınadılar.

Seminer sonunda genç memurlara yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Sizden bu zamana kadar almış olduğunuz eğitimin karşılığını bekliyoruz”; dedi. Biz sizleri belediyeye alırken belediyenin rutin işlerini yapmanız için değil, Çorum Belediyesi olarak önümüze koyduğumuz büyük hedeflerimizi gerçekleştirmede sizlerin de katkısını sağlayabileceğimizi göz önünde bulundurduk. Çorum Belediyesi olarak önümüzü koyduğumuz büyük bir hedefimiz var. Bunu sık sık ifade ediyoruz. Yarının Marka Kent Çorum`u için yapılması gerekenler nelerdir. Bu hedefler doğrultusunda sizlerle çalışmaya karar verdik.”; diye konuştu.

Aday memurların şu an için Belediyecilik adına sahip olduğu bilgi ve tecrübelerin henüz istenilen seviyede olmadığını, ilerleyen süreçte aday memurların hem belediyecilik tecrübelerinin hem de hayat tecrübelerinin arttıkça Çorum Belediyesi katkılarının daha üst seviyelerde olacağını ifade etti. Külcü, “Biz, insanımız ne istiyorsa onu önüne getirmekle yükümlüyüz. Ayakta durabilen belediye, yaptığı işle ürettiği hizmetle memnuniyet oranını, katsayısını yükselten belediye ancak o sınırsız hizmeti elindeki imkanlarla en iyi şekilde verebilen, yerine getirebilen belediye olacaktır.”; dedi.

50 üniversite okumuş genç insanın Çorum Belediyesi`ne dahil olduğunu dile getiren Külcü, “Sizden bu zamana kadar almış olduğunuz eğitimin karşılığını bekliyoruz. Bundan sonra tüm ekip arkadaşlarınızla birlikte Çorum`u Marka Kent`e hep beraber ulaştıracağız. Eğer bu aldığınız eğitimi doğru kullanmazsanız bu işin sonunu getirmek mümkün değil, başladığınız yerde kalırsınız.”; diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, seminer boyunca aday memurlara ders veren eğitimcilere belediye kültür yayınlarından bir set hediye etti.