AHİLERİMİZİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

21 Eylül 2011 Çarşamba

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yalçın Kılıç ve oda üyeleri Ahilik Haftası nedeniyle Belediye Başkan Vekili Nurettin Karakaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, esnaf olarak “Ahilik Kültürünü”; yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Ahilik Haftasının daha önceleri sadece Kırşehir`de yapıldığına dikkat çeken Yalçın Kılıç, bu uygulamanın hükümet genelgesiyle son dört yıldır bütün illerde kutlandığını söyledi. Bu kutlamalara Çorum Belediyesinin büyük katkılar verdiğini ifade eden Kılıç, bu katkılardan dolayı Başkan Vekili Nurettin Karakaya`ya teşekkür etti.
Çorum Belediye Başkan Vekili Nurettin Karakaya ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm esnafın Ahilik Haftasını kutladığını söyledi.

Ahilik felsefesinin önemine dikkat çeken Karakaya, “Ahilik felsefesini gelecek kuşaklara ulaştırmak için esnaf ve sanatkarlarımızın, ahilerimizin yanında ve devamlı destekçisi olacağız” dedi. Ahiliğin kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini ifade eden Karakaya, “Çorum Belediyesi olarak devamlı esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu gibi günler birlik ve beraberliğimizi simgeleyen günlerdir. Bu vesileyle tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum”; dedi.