12°C kapalı

12°C kapalı

ALKOL VE SİGARANIN ZARARLARI KONFERANSI

13 Nisan 2011 Çarşamba

Belediyemizin desteğiyle Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi ile Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunda “Sigara, Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele”; konulu konferans düzenlenecek.

14 Nisan 2011 Perşembe günü saat 13.00`de Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi`nde, 15 Nisan 2011 Cuma günü saat 14.00`de Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunda düzenlenecek konferansa konuşmacı olarak Yeşilay Çorum Şube Başkanı Attila Alpay katılacak.

Bu konuda bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, günümüz toplumunda birçok olumsuz olayların temelinde alkol ve uyuşturucu kullanımının yattığını belirterek, çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü zararlı maddelerden korumak için eğitim, bilgi ve bilincin ilk önce ailede başlaması gerektiğini söyledi.

Belediyemizin sosyal sorumluluk gereği çocukları, gençleri ve toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak için bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı Zeki Gül, zararlı maddelerle mücadelede kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da desteğinin gerekli olduğunu kaydetti.

Yeşilay Şube Başkanı Attila Alpay ise Yeşilay olarak yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi. Tüm zararlı maddelere karşı çocukların ve gençlerin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi yönünde çalışma yaptıklarını belirten Attila Alpay, “şimdiye kadar en büyük desteği Belediyeden gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Vatandaşları kötü alışkanlıklara karşı uyarıcı amaçlı belediye tarafından binlerce cd, afiş ve broşür temininde bulunuldu. Sergi açabilmemiz için gerekli araç-gereç Belediye tarafından temin edildi. Bu nedenle Çorum Belediyesine teşekkür ediyorum”; diye konuştu.