ANADOLU’DA İLK “YER ALTINA 50 KONTEYNER”

4 Ekim 2011 Salı

Ekim sonuna kadar 50 adet konteynerin Gazi, İnönü ve Bahabey Caddelerine yerleştirileceğini söyleyen Külcü, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde olan bu sistemin Anadolu`da ilk defa Çorum`da hayata geçirildiğini belirterek, “Belediyemizin ekonomik açıdan ve vizyonu açısından bugün geldiği noktayı görüyoruz. Şehrimizde estetik bir görünüm oluştu ve kötü kokular artık yok. Anadolu`da bu sistemi ilk uygulayan şehir Çorum`dur”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gazi, İnönü ve Bahabey Caddelerine konulacak olan çöp konteynerini Çorumlulara tanıttı.

Çorum Belediyesi`nce Gazi, İnönü ve Bahabey Caddelerine konulacak 50 adet yeraltı çöp konteynerinin ilki tanıtım amacıyla dün takıldı. PTT yanında yerleştirilen yeraltı konteynerine ilk çöpü Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse attı.

5 metreküp hacmindeki konteynerlerle şehirdeki görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılarak şehrin estetik bir görünüme kavuşturulduğunu söyleyen Başkan Külcü, kokunun da artık olmayacağını söyledi.

Konteynerin tanıtım amacıyla alındığını anlatan Külcü, önümüzdeki günlerde de ihalesi yapılarak Ekim sonuna kadar 50 adet konteynerin yerleştirileceğini söyledi. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde olan bu sistemin Anadolu`da ilk defa Çorum`da hayata geçirildiğini belirten Külcü, “Belediyemizin ekonomik ve vizyonu açısından bugün geldiği noktayı görüyoruz. Şehrimizde estetik bir görünüm oluştu ve kötü kokular yok artık. Anadolu`da ilk defa bu sistemi ilimize kuruyoruz. Bu bizim vizyonumuzun geldiği noktayı gösteriyor”; dedi.

Çöplerin nasıl toplanacağı hakkında da bilgi veren Külcü, “Çöpleri gece saat 02.00 gibi toplayacağız. Bu şekilde trafikte de biz aksama yaşanmayacak. Çöp kamyonu konteynerin yanına yaklaşarak yerinden çıkaracak ve kasasına boşaltacak. Bu işlem en fazla 5 dakikada tamamlanacak”; ifadelerine yer verdi.

Külcü, bu sene ekim ayına kadar tamamlanması planlanan yeraltı çöp konteynerlerinin 2012`de diğer caddelere de konulacağını kaydetti.