ANADOLU’NUN KIRKPINAR’I PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

16 Eylül 2011 Cuma

Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, geleneksel hale getirilen Çorum Yağlı Karakucak Güreşleri`nin 18 Eylül Pazartesi günü yapılacağını söyledi. Zeki Gül, bu sene yapılacak Yağlı Karakucak Güreşlerine de geçen yıl olduğu gibi Kırkpınar başpehlivanlarının ve birçok bölgeden Türkiye`nin tanınmış pehlivanlarının katılacağını belirtti.

Çorum Belediyesi olarak ata sporu güreşe gereken önem ve desteği verdiklerinin altını çizen Belediye Başkan Vekili Zeki Gül: “Bilindiği gibi Çorum Türk güreş tarihinin mihenk taşlarındandır. Bu toprakların güreşteki geçmişine bir göz atıldığında hepimizin göğsü kabarır. Bu topraklar, yıllarca birçok Dünya ve Avrupa Şampiyonları, Olimpiyat Şampiyonları çıkarmıştır.”; dedi.

Belediyespor bünyesinde kurdukları güreş takımının da çok büyük başarılara imza attığına vurgu yapan Zeki Gül, Türkiye`de güreşe en fazla değer veren, katkı sağlayan belediyelerin başında Çorum Belediyesi`nin geldiğini vurguladı.
Gül, 18 Eylül Pazar günü yapılacak Yağlı Karakucak Güreşleri` ne tüm güreşseverlerin davetli olduğunu belirterek, Çorumlulara birbirinden ünlü birçok pehlivanı izlettirecek olmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti.