14°C az bulutlu

14°C az bulutlu

Anadolu Ajansından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ ye Ziyaret

23 Ocak 2010 Cumartesi

Anadolu Ajansı (A.A) Çorum Büro Müdürü Recep Şeyhoğlu ve Çorum Muhabiri Gazi Nogay ile birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti. AA Çorum Büro Müdürü Recep Şeyhoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, ajansın çalışmaları hakkında bilgi vererek, milli mücadele döneminde kurulan ajansın bu yıl 90. yılını kutlayacağını söyledi. Çorum’un tanıtımı ve gelişmesinin yanı sıra kentte meydana gelen olayları ulusal basına duyurmak için çaba gösterdiklerini anlatan Şeyhoğlu, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920’de kurulan AA’nın, Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı haber ajanslarından olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, AA’nın Türkiye’nin sesini dünyaya duyuran büyük ve kurumsal bir ajans olduğunu belirterek, ”Çorum’daki güzel hadiselerin, başarıların ve önemli gelişmelerin Türkiye’ye ve dünyaya duyurulması çok önemli. Gazetecilik zor bir görevdir. Çalışmalarınız da başarılar dilerim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Şeyhoğlu, Başkan Külcü’ye ”Atatürk ve Anadolu Ajansı” kitabı ile ajansın faaliyetlerini anlatan çeşitli kitaplar hediye etti.