AŞAĞI SANAYİ’DE GERİ ADIM KESİNLİKLE ATILMAYACAK

4 Ekim 2011 Salı

Geçtiğimiz nisan ayında temelleri atılan ve inşaatı süratli bir şekilde devam eden Küçük Sanayi Sitesi`ndeki oto tamircileri kooperatifinde sona yaklaşılıyor.

162 dükkanın bulunduğu sitenin inşaatında incelemede bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, burada yaptığı açıklamada, Aşağı Sanayi Çarşısı`nın taşınması noktasında kesinlikle geri adım atmayacaklarını tekrar vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Oto Tamirciler Sitesi Kooperatif Başkanı Nurullah Müstet, sitenin müteahhidi Şeref Kaya ile belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve esnaf eşlik etti.

Aşağı Sanayi Çarşısı`nda yeni bir imar düzenlemesine gideceklerini ve bu kapsamda esnafın mağdur olmaması için gerekli hazırlığı yapması gerektiğini ifade eden Külcü, KSS`de bulunan oto tamircileri sitesinin bu çerçevede ele alınarak yapıldığını bildirdi.

Herkesin dükkan sahibi olmasını istediklerini ancak acil olarak Aşağı Sanayi Çarşısı`nda bulunan esnafın Küçük Sanayi Sitesi`nden dükkan sahibi olması gerektiğinin altını çizen Külcü, burası ile ilgili kararlılıklarının devam ettiğini bildirdi. Külcü, “Belediye Meclisi`nde önemli imar değişikliklerine gideceğiz. İçerisinde Aşağı Sanayi Çarşısı`nın da bulunduğu 165 dönümlük alanda yeni bir imar düzenlemesi yapacağız. Aşağı Sanayi esnafı devamında buranın boşaltılması talebi ile karşı karşıya kalacak. Kimse rehavete kapılmasın. Herkes hazırlıklarını yapsın. Kar-kış gelmeden kimse mağdur olmasın”; dedi.