9°C parçalı az bulutlu

9°C parçalı az bulutlu

AVRASYA SİRKİ PERDESİNİ ENGELLİLER İÇİN AÇTI

20 Haziran 2011 Pazartesi

Türkiye’nin ilk uluslararası sirki olan Avrasya Sirki, Çorum Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında Çorum`da gösterileriyle izleyenleri büyülerken, son gösterisini Çorum`daki engelli çocuklara yaptı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü`nün öncülüğünde Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Avrasya Sirki`ne davet edilen Zihinsel Engelliler Derneği, Anadolu İş Okulu öğrencileri, Zübeyde Hanım Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi, Kale Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri yapılan sirk gösterisinde unutulmaz bir gün yaşadılar.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, engelli çocukların biraz da mutlu olmalarını sağlamak amacıyla sirke davet ettiklerini ifade ederek, “Bunlar bizim çocuklarımız, bu çocuklarımızı toplumun içine katmak durumundayız. Engelli çocukları ötekileştirmemeliyiz. Bu hem toplum hem de vatandaşlık görevidir. Biz engelli çocuklarımızı biraz da olsun mutlu etmek amacıyla bugün buradaki gösteriye davet ettik. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Onların mutlulukları bizim gurur kaynağımız oldu.”; şeklinde konuştu.

Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ise Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin engelli çocuklarını unutmayarak böyle bir programı gerçekleştirmiş olmasının kendilerini de çok mutlu ettiğini söyledi.

Toplum olarak engelli çocuk ve vatandaşlarımıza mutlaka destek olunması gerektiğini anlatan Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, “Engelli çocuklarımıza uzanan bir el onların dünyalarında farklı bir duygu yaşatıyor. Bizim çocuklarımızı yalnız bırakmayalım. Toplum olarak onları engelli ve özürlü olarak görmek yerine içimizdeki biri olarak görerek onlara sevgi ile yaklaşalım”; şeklinde konuştu.