BAŞARIDA AİLENİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

23 Eylül 2011 Cuma

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından her Çarşamba günü düzenlenen seminerler devam ediyor.

Rehber Öğretmen Canan Özün tarafından “Başarıya Giden Yolda Ailenin Önemi”; konulu seminere Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı ve çok sayıda hanım izleyici katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile çocuklar üzerinde aile içi iletişimin okul hayatında etkisinin büyük olduğunu belirterek “Çocuğun gelişiminde ve okul hayatına başlamasında en önemli görevler aileye düşmektedir. Çocuk ilk eğitimini ailede almaktadır. Birçok aile çocuklarla iletişim kurmakta zorluk çekmektedir. Bu bilinçle, Aile Eğitim Merkezi`nde kadınlarımızın her türlü sorun ve taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

Rehber Öğretmen Canan Özün ise yaptığı konuşmada çocuğun her türlü ihtiyacında ve karşılaştığı her türlü sorunda çözüm kapısı olarak ailesini gördüğünü, bu nedenle eğitimin ilk temellerinin ailede başladığının altını çizdi. Anne ve babanın herhangi bir durumda birbiriyle tutarsız ve uyumsuz davranmalarının çocukları çelişkiye düşürerek kişiliklerinin olumsuz yönde gelişmesine yol açacağını ifade eden Özün, “tüm fertlerin duygu ve düşüncelerinin, sevinç ve sıkıntılarının paylaşıldığı içten, açık ve demokratik aile ortamı, çocuğun mutluluğunun ve başarısının ön koşuludur. İnsanların başarılı ya da başarısız olmalarını belirleyen temel etken, gördükleri ilgi biçimidir. Sevgi; çocuğun kendini tanımasına ve yeteneklerini geliştirmesine yardım eder. Çocuklar, söylediklerinizi değil, yaptıklarınızı örnek alırlar. Çocuğunuzu dinleyin, anlamaya çalışın. Çözüm bulma; iyi iletişim, doğru yaklaşımla olur.

Anne babanın görevi; sadece çocuklarına en iyi eğitim imkanlarını sunmak ve çalışma şartlarını hazırlamakla sınırlı değildir. Çocuğunuzun başarısını artırmak için öncelikle desteğinizi, ona kendi özgüvenini kazandırmada kullanınız. Çocuğunuzu sevdiğinizi her fırsatta ona gösterin. Birbirinizi sevmek için aradaki olumsuz engelleri ve istekleri ortadan kaldırın. Sevgi için şart koymayınız.

Unutmayın ki; günümüzde çocuğunun yanında olmayı denemeyen birçok anne ve baba zaman içinde ilişkilerinin koptuğunu görmektedir. Anne ve babaların çocuklarının kararlarına güvenmelerini sağlamak çocukları rahatlatır”; dedi.