12°C hafif yağmur

12°C hafif yağmur

BAŞKAN ARASTA ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

26 Mayıs 2011 Perşembe

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ele alınacak olan arasta konusunda, esnafla Belediye Başkanı Muzaffer Külcü arasında önemli bir adım atıldı.

Belediye Başkanı Külcü’nün arastada verdiği kahvaltıya katılan esnaf, Başkan’ın yaklaşımından dolayı memnuniyetini katılımıyla ortaya koydu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Salim Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ve arasta esnafının katıldığı kahvaltı, yol üzerine kurulan uzun bir sofrada gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Salim Uslu, esnafla yaptığı sohbette hiç kimsenin mağdur olmasına izin verilmeyeceğinin mesajını verirken, karşılıklı diyaloglarla hem esnafın hem de Çorum’un kazanması yönünde adım atılmasının öneminin altı çizildi.

Kahvaltı sohbetinde esnafın geleceğine yönelik konular ele alınırken, esnaf aklına takılan sorularla ilgili Başkan Külcü’den bilgi aldı.

“Hiç bir zaman ben bunu düşünüyorum sözünü duymayacaksınız. Sizin teklifiniz ne sorusunu duyacaksınız, ben değil biz anlayışı ile Çorum’a birlikte hizmet edeceğiz.” diyen Başkan Külcü, kahvaltıya katılımları nedeniyle esnafa teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Arasta`daki kentsel dönüşüm ile ilgili Belediye`nin söylediklerinin yıllardır doğru anlaşılmadığını, esnafın talebinin ise Belediye tarafından doğru algılanamadığını söyledi. Külcü, “Çorum`da yaşayan hiç kimse Çorum`u benden daha az sevmiyor”; diyerek, Arasta`da işlerin kolaylaştırılması adına atılması gereken adımların atılmaya başlandığını ifade etti. `Elindekileri ver, anlaşalım` şeklinde bir anlayış içerisinde olmadıklarına vurgu yapan Külcü, bu işi karşılıklı oturarak çözeceklerini ve ortak bir noktada mutlaka bulaşacaklarını dile getirdi.

Ayakkabıcılar Arastası`nda çok sayıda esnafın katılımıyla düzenlenen kahvaltının ardından Arasta`da Belediye`nin neler yapmak istediğine ilişkin soruları yanıtlayan Külcü, buraya yönelik projelerinin son halini almaya başladığını ifade ederek, “Projemize göre işyerlerini tamamen aşağıya alacağız. Üst taraf ise kentin meydanı olacak. Kimsenin malını, metrekaresini küçültme kaygısı taşımıyoruz. Makul olarak neyi istiyorsanız ilk imzayı ben atacağım. Birbirimize karşı samimi olabilmemiz çok önemli”; dedi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Arasta`daki kentsel dönüşüm çalışmaları için 40 milyon liranın hazır olduğunu bildirdi. Külcü, “Daha önce teklif edilen neydi şimdi teklif edilen ne, ikisinin arasındaki farkı göreceksiniz”; diye konuştu.