17°C parçalı bulutlu

17°C parçalı bulutlu

Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

27 Aralık 2022 Salı

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, üniversiteli gençlerle buluştu. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği “Gençlik ve Şehir” konulu söyleşiye katılan Başkan Aşgın, gençlerin sorularına cevap verdi.

“Gençlik ve Şehir” konulu söyleşi programı Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fevzi Diker’in moderatörlüğünü yaptığı programda salonu dolduran gençlere hitap etti. Çorum Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmalarını anlatan Başkan Aşgın, gençlerin sorularına da cevap verdi.

Gençliğin heyecan demek olduğunu belirten Başkan Aşgın, “Gençlik yaşı genç olan değildir.  İdealleri olan, vatanı, milleti bayrağı için idealleri olan herkes gençtir. Bütün mazlumlara umut olma hedefi taşıyan, ülkesi için projeler yapan gençler bizim geleceğimizdir. Gençlik idealleri uğruna çaba göstermektir. Ülkem için ne gibi idelerimiz sorgulamamız lazım. Bu ideler uğruna fedakârlık yapaya hazırsanız işte o zaman gençsiniz. Biz gençlerimizden de, gençlerimizin heyecanından da gurur duyuyoruz.” dedi.

Gençleri önemsediklerini belirten Başkan Aşgın Çorum Belediyesi’nin gençlere yönelik yatırımlarından söz etti. ÇORBİS uygulamasının 30 binin üzerinde aboneye ulaştığını açıklayan Başkan Aşgın “Bisiklet istasyon sayısını sürekli artıyoruz. Son olarak kuzey kampuse de bisiklet istasyonu kurmak için çalışma başlattık. Çevre yolu etrafına bisiklet yolları yapacağız. Öğrencilerimiz birkaç hafta içinde kuzey kampuste güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilecekler.” dedi.

ÇORBİS’in yanı sıra tazı uygulaması, semt sahaları, spor salonu, güreş eğitim merkezi gibi yatırımlara gençlere hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Aşgın, üniversite kulüplerinin projelerine de katkı verdiklerini dile getirdi.  Başkan Aşgın “Yeter ki bir öğrenci bize gelsin, bir projem var, bir hayalim var desin. Biz arkasında durmaya hazırız. Bizim arzuladığımız gençlik, gözü çakmak çakmak olan, bir ayağı tarihi değerlerimize bağlı bir ayağı fezada olan bir gençliktir. Hayali ve ideali olan gençlerimize her zaman destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Çorum Belediyesi olarak “Çorum için aşkla” sloganıyla, sürekli çıtayı yükselterek çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aşgın gençlere de tavsiyelerde bulundu. Kendi hayatından örnek veren Başkan Aşgın ticarette ve akademik alada önemli başarılar elde etiğini ifade ederek “Hayalleri peşinden koşan, hedefe ulaşacaktır.” dedi.  Çorum Belediye Başkanlığı dönemkinde de çok güzel işlere imza attığını vurgulayan Başkan Aşgın gece gündüz Çorum için canla, başla, karşılık beklemeden, aşkla çalıştığını sözlerine ekledi.

Başkan Aşgın yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşi programında gençlerin sorularına tek tek cevap verdi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de gençlerle buluşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti. Öztürk, “Enerjik bir belediye başkanımız var. Üniversitemizde uzun yıllar vazife alması ve gençlerle yakından tanımasının da farkıyla üniversite gençliğine destek veriyor. Üniversite gençliği için bir belediyenin ne yapabileceğini 3 yılda ortaya koymuştur. Taleplerimizi kendisine aktardığımızda anında gereğini yapan bir belediye başkanı ve ekibi var. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Foto Galeri

Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu Başkan Aşgın, Üniversiteli Gençlerle Buluştu