27°C kapalı

27°C kapalı

Başkan Erdem Alacahöyük’ü gezdi.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Ören yeri hakkında bilgiler alan Ekrem Erdem, Alacahöyük`de vatandaşlarla da sohbet etti. Alacahöyüklü vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdem, daha sonra Alaca Belediyesine gelerek burada “Dilimiz Kimliğimizdir”; konulu bir söyleşi yaptı.

Belediye Başkanı Esat Eyvaz`ın makam odasında yapılan söyleşiye Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, bazı öğretmen, eğitim sendika temsilcileri ile bazı vatandaşlar katıldı. Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “İnsanın en belirgin kimliğinin dili olduğunu söyledi.

Ekrem Erdem Alaca`da “Dilimiz Kimliğimizdir ve F Klavye” konulu söyleşisinde düşüncelerin ifade edilebilmesi için dile ihtiyaç olduğunu söyledi. Erdem, “İnsana kimlik kazandıran, en önemli Allah`ın takdir ettiği lütuf dilidir. İnsanları birbirinden ayırma noktasında yine devreye dil giriyor. Yani insanın en belirgin kimliği dilidir” diye konuştu.

Erdem ayrıca, F klavyenin kullanımının yaygınlaşacağına inandığını kaydederek, “Gün gelecek F klavye, Q klavyenin yerini alacak” dedi.