BAŞKAN KÜLCÜ’DEN GÜNEY ÇEVRE YOLU MÜJDESİ

4 Ekim 2011 Salı

Belediyemiz Ortakapaklı`da bulunan Eskiekin yolu ile Cemilbey yolunu bağlantısını sağlayacak olan yeni yoldaki çalışmalarında son yaklaştı.

Eskiekin yolu ile Cemilbey yolu bağlantısını sağlayacak olan yeni yoldaki çalışmaları inceleyen Başkan Külcü, ilerleyen zaman içerisinde yapılması planlanan güney çevre yolunun buradan geçirebileceğini açıkladı.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile birlikte Ortakaplı`da yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Muzaffer Külcü yolun 2 bin 200 metre uzunluğunda olduğunda ve 35 metre genişliğinde olduğunu kaydetti. Bu yolun her fırsatta dile getirdikleri ring yolunun bir parçası olduğunu söyleyen Başkan Külcü, yapılan bu yolun şehrin ana caddelerindeki trafiği rahatlatacağını dile getirdi. Yenileme çalışmaları devam eden Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nin de bu yeni yola bağlantısının sağlanabileceğini bildiren Başkan Külcü, “İlerleyen zamanda güney çevre yolu dediğimiz yol buradan geçebilir. 2014 yılı itibariyle yol konusu ile ilgili bir sorunumuz kalmayacak”; dedi.

2011 yılında belediyemizin yaptığı sathi kaplama çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Külcü, geçtiğimiz yıl 35 kilometre sathi kaplama yapıldığını ve bugün itibariyle sathi kaplama çalışmalarında 35 kilometreye ulaştıklarını açıkladı. Başkan Külcü, önümüzdeki süreçte 10 kilometre daha sathi kaplama yol yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Ortakapalı` da yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Alper Zahir ise bu yolda çalışmalara bahar aylarında başladıklarını ve bu hafta içerisinde bütün çalışmayı tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek, yolun altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve sathi kaplama çalışmalarının yapıldığını ifade etti.