BAŞKAN KÜLCÜ;ÖNCELİĞİMİZ ALT YAPI

4 Ekim 2011 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 6 ay içerisinde 53 bin metre alt yapı çalışması yaptıklarını söyleyerek, yapılan alt yapı çalışmalarını şehrin geleceğine yapılan önemli yatırımlar olarak gördüklerini ve önceliklerinin her zaman alt yapı olduğunu açıkladı.

Belediyemizin İnönü Caddesi`nde yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Külcü, İnönü Caddesi`nde 1.130 metrelik yağmursuyu şebekesi döşendiğini açıkladı. 1.130 metrelik altyapı çalışmalarının Akşemseddin Caddesi`nden başladığını ve Sancaktar Camii`ne kadar yapılacağını söyleyen Başkan Külcü, “Bu şantiyemizde 1.130 metrelik yağmursuyu çalışması yürütüyoruz. 1.130 metrenin bir ucu Akşemseddin Caddesi`nde bir ucu da Sancaktar Camii Zafer İlköğretim Okulu noktası olacak. Geçtiğimiz yıllarda caddelerde yaşadığımız yağmursuyu sorunumuza buradaki birikmeye yığılmaya son vermek amacıyla böyle bir çalışma yürütüyoruz.

Çorum`un artık malum mahal haline gelen Gazi Caddesi ve İnönü Caddelerimizdeki yağmursuyu şebekelerimizin yenilenmesi ve yolların büyütülmesi çalışmasıdır. Bu ekstra hat ile İnönü Caddesinde bir kısmı devam eden borularla yapılan çalışmayı Sancaktar Camii`ne kadar devam ettireceğiz dedi. Birinci amacımız Gazi Caddesi`nin Hamit Camii önünden Farabi Caddesi ile çevre yoluna kadar giden bir hatta bağlanması, ikinci amacımız ise Yeşilyurt bölgelerindeki yan kollarla yapmış olduğumuz yağmursuyu toplama çalışmasının gerçekleştirilmesidir.

Bu yıl 6 aylık zaman içinde yaptığımız çalışma 53 bin metreye ulaşmıştır. Geçmiş yıllarla mukayese yaptığımızda ikiye üçe katladığımızı söyleyebiliriz. Bunları şehrin geleceğine yapılan önemli yatırımlar olarak görüyoruz. Alt yapıyı yapmadan üst yapıya harcanan paranın da milli servetin heba edilmesi olarak görüyoruz.

Bu nedenle işlerimiz alt yapı öncelikli yapıyoruz. Bu çalışmaların şehre trafik hususunda, otopark hususunda sıkıntılar verdiğini biliyoruz; hep beraber bu geçici sıkıntılara bir süre daha katlanmayı ve buraların tamamlanması ile beraber buranın rahatlığını, konforunu birlikte yaşamayı temenni ediyoruz”; dedi.