13°C kapalı

13°C kapalı

BAŞKAN KÜLCÜ, RESSAMLARIN ÇALIŞMALARINI İZLEDİ

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Belediye başkanı Muzaffer Külcü, 16 ressamın Çorum`da yaptığı resim çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve Belediyemiz Sanat Danışmanı Nilgün Çevik ile birlikte Anitta Otel`de resim çalışmalarını yürüten ressamları ziyaret ederek yaptıkları resimler hakkın bilgiler aldı.

Hattuşa ve Alacahöyük ören yerleri, İskilip ve Osmancık, Ortaköy, Çorum Saat Kulesi, Ulucami, Ayakkabı Dikiciler arastası gibi kentin önemli değerlerini yağlı boya tekniğiyle tuvallerine yansıtan ressamlar, Çorum`a fırçaları ile farklı bir bakış sağladılar.

Ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`u resimlerle anlatan ressamları, Çorum`un kent hafızasına önemli katkı sağladıklarını belirterek, “Tarihi eserleri, doğal güzellikleri ile eşsiz kentler arasında yer alan Çorum`umuzu değerli ressamlarımızın fırçaları el anlatılması kentimiz açısından önemli bir çalışma olmuştur. Ressamlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmaların sonucunda kentimize Çağdaş Sanatlar Müzesini kazandıracağız”; diye konuştu.

Külcü, bu yıl 3.sünü düzenledikleri Ressamlar Çorum Buluşması ile sanat adına güzel çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “”Çorum sanatsal alanda kendini hissettiren bir il olacak”; dedi.