BAŞKAN KÜLCÜ TRT ANADOLU’NUN KONUĞU OLDU

8 Nisan 2011 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TRT Anadolu`da yayınlanan ”Anadolu Gündemi” programına canlı bağlantıyla katılarak ilimizin ekonomik ve kültürel değerlerini anlattı.

Hafta içi her gün TRT Anadolu ekranlarında yayınlanan programın dünkü bölümünde program sunucusu Ayşegül Saçlı’nın kentin gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Külcü, kentin sanayi alanındaki gelişmişliği ve tarihsel gelişimiyle ilgili bilgiler verdi.

Külcü, Çorum`un Hititlerden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve birçok değeri içerisinde barındırdığını dile getirdi. Çorum`un dışarıdan göç almadığını ancak dışarıya da göç vermediğini anlatan Külcü, “İlimiz Çorumluluk yani hemşehrilik kültürünü oluşturmuş bir il. Güzel bir Anadolu kenti. Nüfus sayımız büyürken refah seviyemiz de yükseliyor. Anadolu Kaplanı diye tabir edilen bir il burası. Ve ben bu ilde Belediye Başkanlığı yapmaktan büyük onur duyuyorum. İlimizin Organize Sanayi Bölgesi`nde 8 yıl önce işletmelerde çalışan kişi sayısı 1250 iken bugün bu rakam 4860`a ulaşmış durumda. Görülüyor ki istihdamı 4 katına çıkarmışız. Büyüyen Türkiye`ye ayak uydurarak biz de büyüyen Çorum olmuşuz. Sanayici ve işadamlarımız ilimizde kazandığını yine ilimize yatırım yapıyor. Ben bu kente hizmet etmekten mutluyum”; diye konuştu.

“Leblebi Bizim!”;

Çorum`un leblebisi ile tanındığını ancak Kütahya`nın Tavşanlı ilçesinin leblebiye sahip çıkmaya çalıştığını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Tavşanlı nohutu yetiştiriyor ama onu işleyen, bu kıvama getiren biziz. Buna ne kadar sahip çıkmaya çalışsalar da leblebi deyince Çorum akla geliyor. Biz leblebimizle anılmaktan memnunuz”; dedi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan`ın leblebiyle ilgili bir anısını da anlatan Başkan Külcü, “Başbakanımızın Tayyip Erdoğan Kütahya`ya gittiğinde sıcak leblebi ikram etmişler. O da “Çorum leblebisi ha. Bu leblebiyi Çorum`dan ne zaman getirdiniz?` diye sormuştu”; diye konuştu.