BAYANLARA "SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ"

6 Ekim 2011 Perşembe

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından yapılan Çarşamba seminerlerinin bu haftaki konusu “Sağlıklı Beslenme Önerileri”; oldu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı, her hafta Çarşamba günleri farklı konularda seminer verildiğini ve haftanın her günü farklı danışmanlık hizmetleri ile Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezinin, Çorumlu hanımların hizmetinde olduğunu söyledi.

Uzman Diyetisyen Serpil Ovalı, yeterli ve dengeli beslenme, çocukluk ve ergenlik çağında obezite, yetişkinlerde obezite, obezitenin önlenmesi ve yol açtığı sağlık sorunları, fiziksel aktivitenin önemi”; konularını anlattı.

Obezitenin vücutta aşırı yağ artımıyla (kilo alımı) ortaya çıkan, çevresel etkilerle tetiklenen genetik zeminli kronik bir hastalık olduğunu anlatan Ovalı, Obezitenin kişilerin sağlıkları üzerinde birçok negatif etkisi olduğunu, özellikle kalp, sindirim, solunum ve bağışıklık sistemlerini etkilediğini kaydetti.

Obezitenin bazı hastalıklara yol açacağını ifade eden Ovalı, solunum sistemi (horlama, apne), metabolik (diabet ), kas, iskelet sistemi, kanser (kolon, rektum, safra h.), dolaşım sistemi (hipertans.,kalp hst.), sindirim sistemi (karaciğer yağ.,safra taşı), deri enfeksiyonları gibi hastalıkların obeziteden de kaynaklanabileceğini belirtti.

Kadınlara slayt eşliğinde seminer veren Uzman Diyetisyen Serpil Ovalı, doğru beslenme ile sağlıklı yaşam arasında ki bağlantıları vurguladı. Özellikle kilo vermek isteyen bireylerin, bir diyetisyene başvurmadan uygulamaya geçmemeleri gerektiğini, her diyetin kişiye özel olduğunu bu nedenle kalıplaşmış diyetlerin uygulanmasının sağlıklı olmadığını söyledi.