20°C kapalı

20°C kapalı

Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü övdü

23 Ocak 2010 Cumartesi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ziyarete Vali Mustafa Toprak da katıldı. Ziyaret sırasında Başkan Külcü`yü öven Bakan Demir, ” Sayın Külcü ile yıllarca birlikte TBMM` de görev yaptık. Komisyonlarda birlikte bulunduk. Başarılı ve çalışkan bir arkadaşımızdır”; dedi. ” 4 yıla kadar kanalizasyon ve içmesuyu sorunu kalmayacak”; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyareti sırasında nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin içme suyu, kanalisazyon ve arıtma tesisi yapılacağını anlatan Bakan Demir, ” Mevcut olan tesisleri de gözden geçireceğiz. İller Bankası`nın karından yüzde 75 belediyelere hibe vereceğiz. Tüm belediyelere kaliteli temiz su ulaştıracağız. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde yerel yönetimler vatandaşlara içme suyunu temiz şekilde kullanımına sunacağız. Onların kullanıldıktan sonra temiz şekilde arıtımını yapacağız”; diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Muzaffer Külcü de, “Yeni nazım imar planının hazırlanmasında Bakan Demir`in katkılarının büyük olduğunu belirterek, ” Çorum`un yeni nazım imar planı sizin bir talimatınızla geçti. Çorumlular adına sizlere teşekkür ediyorum”; dedi. Bakan Demir`e Saat Kulesi hatırası… Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum` un halehazır haritasının oluşturulması ve nazım imar planı için verdiği desteklerden dolayı Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir`e Saat Kulesi, Çorum leblebisi ve Çorum`u tanıtıcı kitaplar hediye ederek teşekkür etti.