25°C parçalı bulutlu

25°C parçalı bulutlu

Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi

25 Ocak 2024 Perşembe

Çorum Belediyesi içme suyu şebekesinde meydana gelen kaçakları tespit ederek şebekeye tekrar kazandırıyor. 296 km şebeke suyu hattı dinlemesi yaparak 209 arızaya müdahale edilen ekipler tonlarca su israfının önüne geçti.

Çorum Belediyesi bir yandan sağlıklı suyu musluklara ulaştırmak için altyapıyı yenilerken diğer yandan da şebekede meydana gelen su kaçaklarına anında müdahale ediyor. Belediye ekiplerinin su kaçağı ile mücadelede gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kayıp kaçak tespit aracımızla yaptığımız çalışama sayesinde 2023 yılında toplam 296 kilometre şebeke suyu hattı dinlemesi yaptık, 209 noktada su kaçağı tespit ederek anında müdahale ettik. Yapılan bu tespitler sayesinde boşa akan tonlarca suyumuz şebekede kaldı.” dedi.

Kayıp kaçak ile mücadelenin aralıksız süreceğini vurgulayan Başkan Aşgın, “Su israfının önüne geçmek için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz.” dedi.

Foto Galeri

Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi Belediye, 2023’de kaçak suya geçit vermedi