23°C kapalı

23°C kapalı

Belediye’mizden Gazeteciler Cemiyetinin faaliyetlerine tam destek

23 Ocak 2010 Cumartesi

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gazeteciler Cemiyeti`nin çalışmalarına verdiği desteği daha da artırarak, yıl boyu yapılan geleneksel yarışma ve faaliyetlerin destekçisi olacaklarının sözünü verdi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ü makamında ziyaret eden Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi verirken, Gazeteciler Cemiyeti`nin yapacağı faaliyetlerine destek istedi. Çorum`da Gazeteciler Cemiyeti`ni toplumun ve meslek mensuplarının hizmetine daha aktif olarak sunduklarını aktaran Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, pek çok ilde belediyelerin Gazeteciler Cemiyetleri`nin çalışmalarına destek olduğunu, bu desteğin Çorum`da da fazlasıyla gerçekleştiğini anlatarak, “Çorum`da da bu destek vardır ve kendisini ispat etmiştir.”; dedi. Yapılan hizmetlerin şahısları temsil etmeyip kurumları temsil ettiğini ifade eden Erzen, “Yaptığımız tüm hizmet ve çalışmalar camiamıza ve Çorum halkına yöneliktir.”; Şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise çok seslilik taraftarı olduğunu ifade ederek, basın camiasına gereken desteği vereceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan Başkan Muzaffer Külcü, “Çorum`da Gazeteciler Cemiyeti`ni her faaliyetinde yanında olacağız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yaptığınız çalışmalarda 24 Temmuz da Basında Sansürün Kaldırılması`yla ilgili yapacağınız tüm çalışmalarda bizde Belediyemiz geçmiş dönemlerde nasıl destek vermişse aynı şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Bunun dışında fotoğraf, karikatür,öykü yarışması olsun bunlara ilişkinde hem insan kaynağı anlamında Belediyemizin nasıl bir katkısı olabilecekse sponsorluk anlamında, destekleme anlamında diyelim nasıl bir katkıya ihtiyaç duyuluyor ise o desteklerde biz Çorum Belediyesi olarak sizlere vermeye devam edeceğiz. Biz güçlenen basının topluma katkı sağladığına, Demokrasinin güçlenmesine katkı sağladığına inanıyoruz. Çok sesliliğin özgür sesin Türkiye`ye çok büyük faydası var. Geçmişte demokrasi adına yaşadığımız bütün sıkıntıların da belki basının daha özgür olmadığından, daha sesli olmadığından kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Toplumda bunun sancılarını acılarını geçmişte yaşadı el ele vererek basınımızı güçlendirmemiz lazım bu konuda Belediye olarak da bizim üzerimize gerek bugün söyledikleriniz gerekse belki bugün aklınıza gelmeyen yada bugün itibariyle ihtiyaç duymadığınız ama günü geldiğinde paylaşılması gereken neyiniz varsa onları hep birlikte yapalım Çorumdaki basınımıza daha birlik beraberlik içersinde yarınlara yürüsün” şeklinde konuştu.