20°C az bulutlu

20°C az bulutlu

Belediye, arasta esnafı için gece mesaisi yapıyor

12 Ocak 2023 Perşembe

Çorum Belediyesi Çöplü Arastası’ndaki ikinci etap cephe sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, “esnaf dostu belediyecilik” anlayışı gereği sağlıklaştırma çalışmalarından bölgede faaliyet gösteren esnafın ticari faaliyetlerden en az şekilde etkilenmesi için arasta içerisindeki altyapı çalışmalarına akşam saatlerinden sonra devam ediyor.

Çorum Belediyesi bir yandan kentin tarihi dokusunu ayağa kaldırırken, diğer yandan esnaf ve vatandaşın menfaatlerini de gözetmeye devam ediyor. Çöplü arastasında geçtiğimiz ay başlatılan ikinci etap cephe sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında arastanın altyapını da yenileyen Çorum Belediyesi bu çalışmalardan arasta esnafının olumsuz etkilenmemesi için oldukça hassas davranıyor.

“Esnafımızın işlerini aksatmamak için gece çalışıyoruz”

Belediye Başkan Dr. Halil İbrahim Aşgın esnafın etkilenmemesi için çalışmaların gece saatlerinde yapıldığı Çöplü Arastası’nda incelemelerde bulundu. Şehrimizin tarihi dokusunu ve ruhunu ayağa kaldırmaya yönelik çalışmalara büyük bir aşkla 24 saat esasıyla devam ettiklerini söyleyen Başkan Aşgın, “Özellikle esnafımızın işlerini aksatmamak için sokak sağlıklaştırma ve cephe sağlıklaştırma çalışmalarımızı mümkün olduğunca gece yapıyoruz. Esnafımız işyerini kapattığı zaman çalışmalarımıza başlıyoruz.” dedi.

Arastanın altyapısı yenileniyor

Çalışmaların ilk etabında saat kulesine cephe işyerlerini güzelleştirdiklerini hatırlatan Başkan Aşgın “Bu dokunumuz hemşehrilerimiz tarafından çok beğenildi. Söz verdiğimiz gibi ikinci etap çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz. Saat kulesine bakan cepheler nasıl tarihi görünüme kavuşmuşsa arasta içerisinde dört adadaki dükkânlarda aynı şekilde tarihi görünüme kavuşacak.” dedi.  Sadece cephe sağlıklaştırması ile kalmayıp artsa içerisindeki altyapıyı da yenileyeceklerini açıklayan Başkan Aşgın, “Arasta içerisindeki içmesuyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesini de yeniliyoruz. Elektrik hattını yer altına alıyoruz. Bu bölgede doğalgaz hattı yoktu, çalışmalarımız kapsamında doğalgaz hattı da döşenmiş olacak. Altyapı çalışmalarımız tamamlandıktan sonra tarihi dokuya uygun şekilde Arnavut kaldırımları ve aydınlatmasıyla tarihi dokusuna tekrar kavuşturuyoruz. Cephe sağlıklaştırma kapsamında çatılarını komple yeniliyoruz.” dedi.

14 bin 500 metrekarelik tarihi şehir meydanın yavaş yavaş gün yüzüne çıktığını kaydeden Başkan Aşgın, “Halk bankasının yıkılması il süreci başlatmıştık. Ziraat Bankası’nın taşınma işleminden sonra orayı da yıkacağız. 14 bin metrekare tarihi meydanı 2023 yılında tamamlamış olacağız.” dedi.

Foto Galeri

Belediye, arasta esnafı için gece mesaisi yapıyor Belediye, arasta esnafı için gece mesaisi yapıyor Belediye, arasta esnafı için gece mesaisi yapıyor Belediye, arasta esnafı için gece mesaisi yapıyor Belediye, arasta esnafı için gece mesaisi yapıyor Belediye, arasta esnafı için gece mesaisi yapıyor