Belediye Başkanı Muzaffer Külcü; ‘ Özgür ve bağımsız basının gelişmesi herkesin yararınadır‘

23 Ocak 2010 Cumartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü basının özgür olduğu kadar tarafsızlığını da koruması gerektiğini dile getirdi. Cevher Sofra’da düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Zeki Gül, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Özel Kalem Müdürü Murat Erdem, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Cemiyet Kurucu Başkanı ve Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise toplumun gözü kulağı olan basının, demokrasinin bir ayağı olduğunu belirterek, özgür bir basının, şehirlerin gelişmesine ve ülkelerin kalkınmasına katkı sağladığını kaydetti. Çorum basınında özellikle son yıllarda gözle görülür bir ilerleme kaydedildiğini, kalite ve nitelik olarak geliştiğini dile getiren Külcü, “Gerek gazete sayısı gerekse istihdam bakımından büyük bir artış yaşanıyor. Bu artışın önümüzdeki dönemde de devam etmesini, hatta burada çalışan basın mensuplarının ulusal yayın organlarında köşe yazarı veya muhabir olarak çalışmasını diliyorum”; dedi.

Gazetecilerin çektiğiniz sıkıntıların ve yaşadıkları zorlukların farkında olduklarını belirten Külcü, şunları söyledi: “Belediye olarak her etkinliğinizde sizlere destek olma sözü verdik. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan özgür ve bağımsız basının gelişmesi herkesin yararınadır. Ancak bu ortamda bağımsızlığı ne kadar önemsiyorsak tarafsızlığı da o kadar önemsemeliyiz” Basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasinin vazgeçilmez unsurlarında biri olduğunu bildirerek 10 yıldır aktif siyaset içinde olduğunu ancak ilk kez bu kadar basın mensubu ile bir araya geldiğini söyleyen Külcü, “Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan özgür ve bağımsız basının gelişmesi herkesin yararınadır. Ancak bu ortamda bağımsızlığı ne kadar önemsiyorsak tarafsızlığı da o kadar önemsemeliyiz. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarının yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Bu kadar zor şartlar altında görevinizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. Biz Çorum basınının üslubundan memnunuz. Ancak bu kadar gelişen basın içinde zaman zaman değişik amaçlar uğruna da gazeteler çıkabiliyor. Kişisel çıkarlar için yazdıkları yazılarla diğer kişilerin özgürlüklerini kısıtlamaya çalışanlar olabiliyor. Burada Gazeteciler Cemiyeti ve bu mesleğin duayenlerine önemli görevler düşüyor. Kimsenin siyasi tercihini yargılamak doğru değildir. Bu gazeteciler için de siyasetçiler için de böyledir. Hakkaniyet ölçüsü içerisinde herkes kendi görevini yapmalıdır. Yazılanlar zaman zaman ciddi haksızlıklara sebep olabilmektedir”; şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, basın çalışanlarının Gazeteciler Günü`nü de kutlarken, kahvaltı sonunda gazetecilere ajanda ve kalem hediye edildi.