12°C kapalı

12°C kapalı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, aşure hassasiyeti

23 Ocak 2010 Cumartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her zaman olduğu gibi misafir perverliğini yine gösterdi. Geçtiğimiz Cumartesi günü belediye tarafından düzenlenen ” Şehadetinin 1329.Yılında Hz.Hüseyin Paneli”; proğramı öncesi proğrama gelen davetlilerin hemen hepsiyle yakında ilgilenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, günün anlamını taçlandıran aşureyi tatmaları için konuklarına kendi elleri ile ikram etti.

Bilindiği üzere Muharrem ayı ” Şehrullahi`i Muharrem”;, “Allah`ın ayı Muharrem”;olarak meşhurdur. Muharrem ayının onuncu gecesi, Aşure gecesidir. Ertesi günü de Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur`an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahü teala, bir çok duaları Aşure günü kabul etmiştir.