14°C hafif yağmur

14°C hafif yağmur

Belediye, kültür sanat etkinliklerine devam ediyor

29 Eylül 2023 Cuma

Çorum Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine dolu dizgin devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılının Aşık Veysel Yılı ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen etkinlikte, ünlü halk ozanı şiirlerle anılacak.

Şehir Defteri Dergisi tarafından düzenlenecek etkinlikte şehir dışından gelecek şairlerle birlikte Çorumlu şairler de sahne alacak. 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 17.00’de Turgut Özal Konferans Salonu’nda yapılacak olan şiir akşamına tüm Çorum halkını davet eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Geleneklerine, milli ve manevi değerlerine, ülkemizin, şehrimizin değerlerine saygılı bir belediye olarak; yıl içerisinde pek çok kültür ve sanat etkinliğine imza atıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023 yılı “Âşık Veysel Yılı” olarak ilan edilmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, değerli ozanımız, halk şairimiz Aşık Veysel ulusal ve uluslararası pek çok etkinlikle anıldı. Bizler de Çorum Belediyesi olarak çok sayıda şairimizin katılımıyla dünyaca ünlü ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’na ithaf edilen şiirleri dinleyeceğiz.” diye konuştu.

Foto Galeri

Belediye, kültür sanat etkinliklerine devam ediyor Belediye, kültür sanat etkinliklerine devam ediyor