19°C kapalı

19°C kapalı

Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği

24 Kasım 2022 Perşembe

Çorum Belediyesi, Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabetli çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği düzenledi. Masterchef Barbaros Yoloğlu ile Çorum mantısı ve leblebi helvası yapan çocuklar keyifli bir gün geçirdi, moral depoladı.

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi işbirliğiyle Çocuk Endokrinolojisi Kliniği’nin takibindeki diyabetli çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği düzenlendi. Masterchef yarışması finalistlerinden Barbaros Yoloğlu’nun da katıldığı program, Çorum Belediyesi Buhara Kadın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Çok güzel bir organizasyon oldu”

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği Doktorlarından Doç. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci, yaptığı konuşmada diyabetin çok ciddi bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini vurguladı. Kendirci, “Çocuklarda şeker hastalığı olur mu deniyor, özelikle bu konuda farkındalık oluşturmalıyız. Bunun için bu organizasyonda emeği geçenlere ve Çorum Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel ve başarılı bir organizasyon oldu.” dedi.

“Kararınca yenen hiçbir şey zararlı değil”

Masterchef Barbaros Yoloğlu da etkinliği düzenleyen Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti. Yoloğlu, kararınca yenen hiçbir şeyin zararlı olmadığına vurgu yaptı.

“Hangi noktada ihtiyaç varsa oradayız”

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbatda program öncesi yaptığı konuşmada böylesine önemli bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çorum Belediyesi olarak sadece bu tip organizasyonlarda değil, şehirde yaşayan herkesin hayatına dokunan, hangi noktada ihtiyaç varsa orada olduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Yağbat, “Bu programın içerisinde olmak da bizim için ayrıca bir mutluluk vesilesidir.Diyabetin hastalık değil bir yaşam biçimi olduğunu belirten Yağbat, “Dikkat edilmesi gereken konu her şeyin kararında yenilmesidir. Peygamber Efendimizin sünnetine uygun yaşadığımız zaman, doğru beslenip doğru yiyecekleri seçtiğimiz zaman belki de bu hastalıklardan kurtulmuş olacağız ve sağlıklı yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Yağbat’tan Şeker Çocuklara Moral

Bir süre önce kendisinin de diyabetle tanıştığını dile getiren Yağbat, “Ben de sizin şeker ağabeyinizim. İlk bir ay ciddi anlamda moral bozukluğu yaşadım; ancak ondan sonra hayata daha pozitif bakmaya başladım. Hatta hayata daha tatlı bakmaya başladım. Bunu bir hastalık olarak görmemeliyiz.” diyerek diyabetli çocuklara ve ailelerine moral verdi.

Şeker tadında bir gün yaşadılar

Konuşmaların ardından Masterchef Barbaros Yoloğlu, etkinliğe katılan diyabetli çocuklarla birlikte Çorum mantısı ve leblebi helvası yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ile birlikte beyaz önlükleri giyip mutfağa giren şeker çocuklar unutmayacakları bir gün yaşadı.

Foto Galeri

Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği Belediyeden, şeker çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği