25°C hafif yağmur

25°C hafif yağmur

BELEDİYEMİZ CAMİLER’DE LOKUM DAĞITTI

30 Haziran 2011 Perşembe

Belediyemiz, Miraç Kandili nedeniyle Çorum`daki tüm camilerde Kandil Lokumu dağıttı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, tüm Kandillerde olduğu gibi Salı gecesi idrak ettiğimiz Miraç Kandili nedeniyle de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri tarafından camilerde cemaate lokum dağıtıldığını söyledi.

Miraç`ın Recep ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselamın rehberliğinde Peygamber Efendimiz (S.A.V) Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere, huzura yükselmesi anlamına geldiğini ifade eden Alper Zahir, “Gönüllerde müstesna bir coşku yaşanan böyle mübarek gecelerde, kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesine çalışalım”; dedi.

Zahir, daha sonra “Kandil gecesi inanan insanlar olarak hem kendimiz hem yakınlarımız hem de bütün insanlığın barış ve esenliği için dua ettik.”; diyerek, “Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşehrilerimizin ve tüm Müslümanların Miraç Kandillerini tebrik eder; bu mübarek gecenin insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, savaş ve şiddetin yerini huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hakk`tan niyaz ederim”; diye konuştu.