14°C kapalı

14°C kapalı

BELEDİYEMİZ FESTİVALE HAZIRLANIYOR

26 Nisan 2011 Salı

Belediyemiz bu yıl 31.`si düzenlenecek Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali hazırlıklarını titiz bir şekilde sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali`nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çorum kültürünün tanıtımına, ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlaması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Çorum`un turizm potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla ilki 1981 yılında düzenlenen Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivallerinde bugüne kadar üstün başarılar elde edildiğini belirten Zeki Gül, bunun da sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin tümünün bir arada başarılı organizasyonlarla halka sunulmasının, Çorum`un ve dolayısıyla Türkiye`nin uluslararası platformda tanıtılmasına yol açtığını ifade etti.

Zeki Gül, Çorum`un sanayi alanında gösterdiği başarıyı artık kültür ve sanat alanında da gösterme kararlığında olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye`de 1980`li yılların başından itibaren uygulanmaya konan “dışa açık ekonomi”; politikası ile girişimcilerimiz dış dünyada meydana gelen değişmeleri daha yakın takip etmeye başlamışlardır. Bu sayede Çorum, son yıllarda Anadolu`da sanayileşmede önemli başarılar gösteren illerden birisi olmuştur. Sanayi sektöründe gelişme potansiyeli gösteren Çorum, yapılacak kültür ve sanat organizasyonları ile birlikte önemli bir turizm girdisine sahip olacaktır”; dedi.

Yıllardır her ülkede kendi yörelerini tanıtıcı festivaller düzenlendiğini ayrı topraklarda yaşayan insanlar böylece aynı mekanda birbirlerine kendi kültürlerini, kendi yaşamlarını anlatma fırsatı bulduğunu bildiren Başkan Yardımcısı Gül, bunun hem dünyadaki insanlar arasındaki dostluğu pekiştirirken, hem de tanışılan yeni kültürlere ve yaşamlara duyulan merakı körükleyerek insanları yeni yerler görmeye teşvik ettiğini açıkladı.

“Festival olan ülke veya şehir insanlarının hiç tanımadıkları, görmedikleri, o insanları ve ülkeleri festivallerde seyretmesi ve onların tarihlerini öğrenmesi de turizm açısından oldukça önemlidir”; diyen Zeki Gül, ” Her farklı oyun, izleyenleri o oyunun ait olduğu yöreye yani toprak parçasına çeker. Kimi zaman bir müziğin sesi bile insanları başka memleketlere götürür. Çünkü insanoğlu yaradılışı gereği farklılıklara ve güzelliklere ulaşma isteği duyar. Bu duyumsamayı da festivaller içindeki farklılıklardan doğan güzellikleriyle beslerler. Tabi burada da turizm faktörü devreye girer. Milyarlarca liranın yapamadığını bir halk ezgisi, bir motif, festivalde tutulan bir dost eli, içten bir gülümseme yapar. İşte fuar ve festivallerin önemi burada ortaya çıkar. Bu yıl 31. si düzenlenecek Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali şehrimizin kültürüne, tanıtımına, ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlamaya devam edecektir. İşte her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivalinin bu alanda, sağlayacağı katkı yadsınamaz. Festival nedeniyle şehrimizde ağırlayacağımız sanatçıların gerçekleştirecekleri gösteriler ile verecekleri konserlerin sanat dostu Çorumlulara güzellikler yaşatacağına inanıyorum”; şeklinde konuştu.