8°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZ  HEDİK DAĞITACAK

BELEDİYEMİZ HEDİK DAĞITACAK

6 Mayıs 2011 Cuma

Belediyemiz, mesire alanlarında Hıdrellez şenliklerine katılacaklara ve şehir merkezinde vatandaşlara hedik dağıtacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bugün kutlanacak Hıdrellez nedeniyle Hıdırlık, Hıfzı Veldetvelidedeoğlu Parkı, Hürriyet Parkı, Pir`i Baba Çamlığı ve Kültür Sitesi önünde vatandaşlara hedik dağıtılacağı bildirildi.

Hıdrellez`in bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlardan biri olduğunu ifade eden Zeki Gül, “Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında günümüzde olduğu gibi hıdrellez adını almıştır”; dedi.

Başkan Yardımcısı Zeki Gül, günün anlamı nedeniyle Çorum Belediyesinin, Hıdırlık, Hıfzı Veldetvelidedeoğlu Parkı, Hürriyet Parkı, Pir`i Baba Çamlığı ve Kültür Sitesi önünde kazanlarda hedik kaynatacağını söyledi.