13°C hafif yağmur

13°C hafif yağmur

BELEDİYEMİZDEN ALTYAPIDA BAYRAM SEFERBERLİĞİ

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Şehrin dört bir yanında altyapı çalışmalarını hızla sürdüren Çorum Belediyesi, bayram öncesi çalışmalarını daha da hızlandırdı. Vatandaşların daha rahat bir bayram geçirmeleri amacıyla özellikle ana caddelerde yürütülen asfalt, sathi kaplama, refüj, yağmursuyu ve içme suyu gibi altyapı çalışmalarını daha da hızlandıran Çorum Belediyesi, bu çalışmalarını tamamlayarak bayrama yetiştirmeyi planlıyor. Gazi Caddesi stat önü, Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nin 500 metrelik kısmı, Çiftlik Caddesi, Kellegöz Camisi ile Kamışlıevler arası ve Çiftlik Pınarı Caddesi`nin asfaltı bayramdan önce tamamlanmış olacak.

Çorum Belediyesi, Hoyhoy Bağları, Çoraklı ve Sülüklü Bölgeleriyle birlikte toplam 18 kilometre sathi kaplaması çalışması yaptı. Şu anda Ankara Yolu`nda kağıt fabrikası arkasında sathi kaplama çalışmalarının da kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Yine Kerebi Gazi bölgesinde de bayrama kadar sathi kaplama çalışması yapılması planlanıyor.

Büyük oranda yağmursuyu şebekesi tamamlanan Gazi Caddesi ile Stat önünün sinyalizasyon ve yer altı kabloları çekiliyor. Gazi Caddesi stat önünde başlayan asfalt çalışması Çiftlik Pınarı Caddesi, Kellegöz Camisi ile Kamışlıevler arasında da bayramdan önce devam edecek. Çiftlik Caddesi`nin bordür ve refüjleri de bayramdan önce tamamlanacak. Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nin de içmesuyu ve diğer altyapı çalışmaları devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nin yaklaşık 500 metrelik bölümünde asfalt çalışması yapılarak bayramda vatandaşlarımızın ulaşımlarını rahatça yapmaları sağlanacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak şehrin hem altyapı hem de üstyapı ihtiyaçlarına yönelik çalışma yaptıklarını, bu ihtiyaçlar doğrultusunda da hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti. Külcü, şehrin hemen her bölgesinde sürdürdükleri asfalt, sathi kaplama, tretuar, yağmursuyu, içmesuyu gibi çalışmaların ana caddelerde bayrama kadar bitirileceğini kaydetti.

Çorum Belediyesi, şehir ana caddeleri yanında henüz yapılaşmasını tamamlamamış bölgeleri de tozdan kurtarmak için sathi kaplama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Belediye, Hoyhoy Bağları, Çoraklı ve Sülüklü Bölgelerinde bu zamana kadar yaptığı 18 kilometre sathi kaplama çalışmasına yeni yerlerdeki çalışmalarını da ekliyor. Şu anda Ankara Yolu`nda kağıt fabrikası arkasında sathi kaplama çalışmalarının da kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Yine Kerebi Gazi bölgesinde de bayrama kadar sathi kaplama çalışması yapılması planlanıyor.

Büyük hedeflere büyük adımlarla ilerleyen Çorum Belediyesi, belirlediği ihtiyaç programı çerçevesinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Çorum Belediyesi, kentin en yoğun caddelerinden birisi olan Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nde asfalt yenileme çalışması başlattı. Bahçelievler Mahallesi`nin büyük bölümünü içinde barındıran Mehmet Akif Ersoy Caddesi, sil baştan yenilenerek bölge halkının hizmetine sunulacak. Yaklaşık 500 metrelik kısımda başlanacak olan asfalt çalışmaları Ramazan Bayramı`na kadar tamamlanacak. Cadde, asfaltının tamamlanmasıyla birlikte bambaşka bir görünüme sahip olacak. Mehmet Akif Ersoy Caddesi, bölgenin de çehresini değiştirecek.

Melikgazi Camisi`nden (Bahar Caddesi) başlayarak İpek Taksi`nin bulunduğu yere, yani Bahabey`le Ata Caddesi`nin kesiştiği yere kadar uzanan Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nin büyük kısmında içme suyu şebekesi de tamamen yenilenecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri günden itibaren yoğun bir şekilde sürdürdükleri yol genişletme, caddelerin asfaltlarının yenilenmesi ve altyapı çalışmalarını yine yoğun bir şekilde devam ettirdiklerini belirtti. Muzaffer Külcü, Mehmet Akif Ersoy Caddesi`ndeki asfalt ve altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra caddenin modern bir görünüme kavuşacağını vurguladı.

Bu zamana kadar görülmemiş bir çalışmayla aynı anda şehrin birçok yerinde büyük çaplı asfalt çalışması yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları çalışmaların Çorum halkı tarafından da memnuniyetle karşılandığını görmelerinin kendilerini daha çok çalışmaya yönelttiğini ifade etti.