6°C parçalı az bulutlu

6°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZDEN EĞİTİME KATKI

9 Haziran 2011 Perşembe

Belediyemiz, merkezi ve köylerdeki ilköğretim okullarının birinci kademesinde eğitim gören öğrencilere 16 bin 500 adet tatil kitabı dağıtıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile bugün Çorum`daki ilköğretim okullarını ziyaret ederek ilköğretim 2,3,4 ve 5. Sınıf öğrencileri için hazırlanan tatil kitaplarını hediye ettiler.

İlk olarak Mehmet Akif Ersoy ilköğretim Okulu`nu ziyaret eden Başkan Yardımcısı Gül ve Girgin, öğrencilere kitapları teslim ederek tatilde kitap okumayı ihmal etmemelerini istediler. Bir öğrenci Milli Eğitim Müdürü Girgin`den kitabını imzalamasını istedi. Ardından Yahya Kemal İlköğretim Okulu`na geçen Başkan Yardımcısı Gül ve Girgin, okulun yılsonu meyve şölenine katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kurnaz ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan`ın da katıldığı programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, başarının sırrının kitap okumakta gizli olduğunu söyledi.

Zeki Gül, çocuklar için en iyi hediyenin kitap olacağını düşündüklerini belirterek, Geçen sene 4. sınıflara verdikleri kitaplardan bu sene merkez ve köylerdeki tüm sınıflara 16 bin 500 adet dağıtılacağını ifade etti.

Başarıya ulaşmanın birinci koşulunun okumak olduğunu kaydeden Gül, “Matematik sorunu dahi çözerken, zihninizin de açılmasının yolu kitap okumaktan geçiyor. Tatilinizi dolu geçirirken kitap okumayı ihmal etmeyin”; diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise, öğrencilerden tatilde daha az televizyon seyretmelerini ve daha çok kitap okumalarını istedi. Öğrencilere tatilde iyice dinlenmeleri tavsiyesinde bulunan Girgin, tatil kitabının yanında hikaye kitapları ve roman da okumaları gerektiğini söyledi. diğer yandan çocukların göletlerde ve ırmaklarda boğulduğu haberlerinin de sık sık geldiğini açıklayan Girgin, çocuklardan her suya girmemelerini ya da aileleri yanındayken yüzmelerini istedi.