8°C parçalı bulutlu

8°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDEN GÜVERCİN FESTİVALİ

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Belediyemizin katkılarıyla Türkiye Şebap Güvercin Birliği’nin 2. Festivali bu yıl ilimizde yapılacak.

7-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği`nde yapılacak 2.Şebab Güvercin Festivaline Çorum`dan ve Türkiye`nin bir çok bölgesinden güvercin severin ilgi göstermesi bekleniyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Türkiye`de Güvercin Festivallerine yoğun katılım olduğunu belirterek, bu yıl 2.Şebab Güvercin Festivalini düzenlemekle Çorum`da yaygın olan güvercin sevgisine ek katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

7-8 Mayıs 2011 tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek olan festivale tüm güvercin severleri beklediklerini dile getiren Zeki Gül, “Buradaki asıl amacımız şebap güvercini olarak bilinen güvellik ırkı güvercin cinsini vatandaşlara sevdirmek ve yaygınlaştırmaktır. Bunun içinde güvercin severler birçok ilde Şebab Güvercin Festivalleri düzenlemektedir. Hemşehrilerimizin bu festivale ilgi göstereceğini beklemekteyiz”; dedi.

Gül, yarışmaya bir kişinin en çok üç kuşla katılabileceğini belirterek, yarışmada ilk beşe giren kuşun kupa ile ödüllendirileceğini kaydetti. Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yarışma kategorilerini de şu şekilde açıkladı; Miski erkekler, Miski dişiler, Abalı Miski erkekler, Abalı miski dişiler, Kürenk erkekler, kürenk dişiler, Çakmaklı erkekler, Çakmaklı dişiler, Çakmaklı abalı erkekler, Çakmaklı abalı dişiler, Gök erkekler, Gök dişiler, Arap erkekler ve Arap dişiler.